Sådan får du sommerlækre fødder Se relaterede produkter

Sådan får du sommerlækre fødder

Sommeren nærmer sig, og det er endelig tid til at vise fødderne frem igen. Men vintermånederne kan være hårde for fødderne, især når de har været lukket inde i sko og støvler. Her får du 6 råd til, hvordan du kan gøre dine fødder klar til sommer.

Kig på dine fødder

Dine fødder har været gemt væk i strømper og lukkede sko i lang tid, og det er måske et stykke tid siden, du rent faktisk har inspiceret dine fødder. Derfor er det en god ide at tage et godt kig på dem for at se, hvordan de har det. Er huden hård eller tør? Har du nedgroede negle? Ved at kigge nærmere på dine fødder kan du bedre vurdere, hvad de har brug for.

Hold dine fødder rene og tørre

Vask dine fødder med en mild sæbe og tør dem grundigt bagefter. Det er især vigtigt at tørre mellem tæerne, da det kan være med til at forebygge fodsvamp. Af samme grund er det også vigtigt, at fødderne er helt tørre, inden du tager strømper på.

Tag et fodbad

Forkæl dig selv, dine fødder, og dit sind ved tage et lækkert fodbad. Det blødgør den hårde hud på dine fødder, som du forsigtigt kan slibe af efterfølgende med en pimpsten. Og så er der noget helt særligt beroligende ved at sidde og slappe af med fødderne i et varmt fodbad – så udnyt muligheden til at koble af og læn dig tilbage.

>> Find badesalt her

Fugt dine fødder

Plej dine fødder ved at smøre dem ind i en god og fed fodcreme hver dag, for eksempel inden du går i seng. For en mere intensiv virkning kan du også tage nogle løse bomuldstrømper på efter, du har smurt dine fødder ind. Det kan være med til at sikre bløde fødder.

Plej dine tånegle

Nedgroede negle kan være arveligt, men de kan også forekomme, hvis dine sko trykker for meget. Et godt tip er at klippe dine negle lige over. Undgå at klippe siderne for langt ned, og undgå at klippe hjørnerne for runde – med mindre tæerne ligger meget tæt op ad hinanden. Og som prikken over i’et kan en sommerlig neglelak være med til at forvandle dine fødder fra vintertrætte til sommerklare.

>> Se udvalgte neglesakse 

Giv dine fødder luft

Sørg for at lufte dine fødder. Udnyt at det er blevet sandalsæson igen og vis dine fine, sommerlækre fødder frem!

Hvis du er i tvivl om, hvordan du bedst plejer dine fødder, kan du spørge dit lokale apotek til råds eller snakke med din fodterapeut. Apoteket har udviklet sin egen fodplejeserie, der er anbefalet af Danske Fodterapeuter. Find den og en lang række andre fodplejeprodukter her.

 

Kilder: sundhed.dk, gigtforeningen.dk, apoteket.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen