Se relaterede produkter

Rygestop – ét skridt ad gangen

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at det er svært at lægge cigaretterne på hylden – ikke desto mindre kan det lykkes for alle, hvis du blot går til projektet med den rette motivation. Vi har samlet en række gode råd og værktøjer til dig, som enten gerne vil være røgfri, eller som er godt i gang allerede.

For mange rygere er der flere stadier på vejen til livet som ikke-ryger: En fase som ryger, hvor man ikke er interesseret i at stoppe, en fase hvor man overvejer at stoppe, en fase hvor man har besluttet sig for at stoppe, men endnu ikke gjort det, fasen hvor man faktisk lader være med at tænde en cigaret og endelig en fase, hvor det drejer sig om at holde fast i rygestoppet.

Hvis du læser med her, er du højst sandsynligt i fasen, hvor du gerne vil stoppe – eller måske endda der, hvor du faktisk er stoppet, og hvor det nu drejer sig om at holde ved.

Hav en plan klar og kom rygetrangen i forkøbet

Når du har kvittet tobakken, vil rygetrangen melde sin ankomst mange gange om dagen de første 2-3 dage – men hold ud! For allerede herefter vil trangen aftage og efter ca. 3 måneder vil den stort set ikke være der mere.
Men når lysten til røg og nikotin maser sig på, så er det vigtigt, at du har en plan for, hvordan du kan aflede tankerne. Få her en række gode råd til, hvordan du kan komme trangen til livs:

  • Lav en liste over de ting, du vil foretage dig, når trangen melder sig
  • Gå en hurtig tur rundt om huset eller gå en længere tur, hvis du har tid til det
  • Tag et par pebermyntedråber på tungen, eller sug på salte lakridspastiller. Appelsin og mentol dæmper også rygetrangen
  • Drik et stort glas vand, gerne med en dråbe citron
  • Find din liste frem med alle de gode grunde til, at du er stoppet med at ryge
  • Børst dine tænder
  • Hav nogle gulerødder eller andre grøntsager i køleskabet, som du kan tygge på
  • Ring til nogen, som du ikke har talt med længe
  • Gå ud eller stå foran et åbent vindue og træk vejret dybt indtil rygetrangen er gået over. Det virker afslappende at trække vejret ind gennem næsen og ud gennem munden

Savner du et kærligt skub til at komme godt i gang med et røgfrit liv, er du altid velkommen på dit lokale apotek. Her er de uddannede til at hjælpe dig godt i gang med et effektivt rygestop. Eller start allerede i dag!

Kilde: MagasinetHelse, Sundhed.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen