Se relaterede produkter

 

 

Plaget af skæl?

Skæl er døde hudceller, der afstødes fra hårbunden. Det sker hos alle, når huden fornyer sig. Men hos nogle bliver skæl et problem.

Hver dag afstødes hudceller fra din hårbund. Måske opdager du det slet ikke, fordi de bliver fjernet ved hårvask. Men for nogle bliver skællene tydelige på grund af tørre drys eller fedtede flager. Det kan give kløe og være socialt generende. Fine og dryssende skæl kan skyldes tør hårbund og løses ofte med en mild, fugtgivende shampoo. Men både tørre og fedtede skæl kan hænge sammen med svamp i hårbunden. I enhver hårbund lever der harmløse gærsvampe, men hos nogle trives de særligt godt og øger dannelsen af skæl. Det kan føre til tørre eller fedtede skæl. Især hos mænd, unge i puberteten og hvis du er stresset kan hudens fedtproduktion blive øget og give gode betingelser for gærsvamp. For at komme dette til livs skal du anvende en skælshampoo, der hæmmer disse.

Er du meget plaget af skæl, så kan det også skyldes hudlidelserne skæleksem og psoriasis. Skæleksem giver fedtede og grove skæl, der klistrer til håret. Det kan klø, give rødme og brede sig til næsefløje, øjenbryn og bryst. Gærsvamp spiller også en rolle ved skæleksem, hvorfor en skælshampoo, der modvirker svampe, vil hjælpe dig. Svær skæleksem skal dog også ses af en læge. Hvis skæl skyldes psoriasis, kan du anvende en shampoo, der bekæmper tykke flager af skæl, så din hårbund bliver pæn og et lægemiddel bedre kan trænge ned og virke. På apoteket kan vi hjælpe dig med at vælge den rette skælshampoo.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen