Neglebideri – sådan stopper du med at bide negle Se relaterede produkter

Neglebideri – sådan stopper du med at bide negle

Hvis du bider negle, ved du helt sikkert, at det er en dårlig og uhygiejnisk vane. Men at stoppe med at bide negle er lettere sagt end gjort. Derfor får du her 5 råd, som kan gøre det nemmere at holde dine negle væk fra din mund.

Hvordan stopper man med at bide negle?

  1. Start med at klippe dine negle helt korte. Så er de mindre fristende at bide i.
  2. Find en anden vane til at beskæftige dine hænder. Det kunne for eksempel være med en stressbold. Du kan også bruge et tyggegummi til at holde munden beskæftiget.
  3. Tænk over, om der er bestemte situationer, der får dig til at bide negle. Ved at være opmærksom på det, kan det i sig selv hjælpe dig af med den dårlige vane.
  4. Stop neglebidningen trin for trin. Start for eksempel med tommelfingrene, og når det er blevet en vane ikke at bide dem, kan du tage næste negl. Du kan også stoppe med en hel hånd ad gangen.
  5. På apoteket kan du få en bittersmagende neglelak, som ikke er særligt lækker at få i munden. Den er både gennemsigtig og lugtfri og kan bruges direkte på neglen eller ovenpå neglelak. Find forskellige udgaver af neglelakken her.

 

Husk, at hvis du har bidt negle i lang tid, vil de tage lang tid om at vokse ud igen, og de kan have tendens til at være flossede og knække nemt i starten. Du kan styrke neglene ved hjælp af kosttilskud af B-vitaminer, C-vitaminer og calcium.

 

Du kan altid spørge på apoteket for hjælp til at stoppe med at bide negle. Hvis du udvikler en infektion i neglene eller huden omkring af at bide negle, bør du kontakte din egen læge eller en hudlæge.

 

Kilder: netdoktor.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen