Motion med mave på Se relaterede produkter

Motion for gravide

Førhen mente man, at motion var farligt for gravide. I dag ved man, at både den gravide og barnet i maven har godt af motion.

Selvom du er gravid eller har planer om at blive det, behøver du ikke at lægge motion på hylden. Faktisk er det tilrådeligt, at du går i gang, hvis du ikke er aktiv. Gravide i god form føder generelt større børn med mere muskelmasse og kommer i mange tilfælde lettere gennem graviditet, fødsel og den krævende tid som nybagt mor.

Motion under graviditeten påvirker både den gravides og barnets muskel-, knogle- og fedtsammensætning i positiv retning. Motion for gravide styrker din krop og nedsætter samtidig risikoen for unødigt stor vægtstigning og komplikationer som diabetes og svangerskabsforgiftning. Det forebygger også smerter i ryg, hofte og bækken.

Alle gravide med et normalt graviditetsforløb anbefales derfor at være fysisk aktive i mindst 30 minutter hver dag. Det kan for eksempel være i form af cykelture, gåture i rask tempo, stavgang, svømning, gang på trapper, styrketræning og forskellige former for fitness og gymnastik.

Dyrker du sport, og er du vant til at være meget fysisk aktiv forud for din graviditet, må du gerne fortsætte på det niveau, du er vant til, så længe du føler dig godt tilpas og ikke oplever ubehag. Med sund fornuft, motion for gravide og et opmærksomt fokus på din mave og din krop, vil du vide, når det er tiden at skrue ned eller skifte til en anden motionsform.

Nogle fysiske udfordringer bør du dog undgå som gravid. Det gælder dykning og aktiviteter med tunge løft. Pas også på med aktiviteter, hvor der er stor risiko for voldsomme fald og hårde stød mod maven. Husk at drikke rigeligt med vand før, under og efter fysisk aktivitet - og at få den hvile, din krop har brug for i løbet af dagen. Det anbefales også, at du har dig en sund kost som gravid.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen