Kan høfeber give feber? Se relaterede produkter

 

 

Kan høfeber give feber?

Nyser du heftigt? Løber næsen af med dig? Og klør det i øjne, næse og svælg? Så kan det være høfeber, der generer dig. Pollensæsonen er skudt i gang.

Høfeber er en allergisk reaktion i øjne, næse og svælg over for pollen i luften. Du behøver dog ikke at have symptomer alle steder for at have høfeber. Når næseslimhinden reagerer på pollen giver det heftige nyseanfald, snue, kløe og tilstoppet næse. Når øjnene reagerer, kan de klø, hæve, løbe i vand og blive røde. Nogle oplever også kløe i svælget, træthed, hovedpine, dårlig koncentration og almen utilpashed.

Høfeber har ikke nødvendigvis noget med hø og feber at gøre. Betegnelsen er opstået, fordi bønder i sin tid beskrev generne, når de høstede græs til hø. Da allergi i nogle tilfælde kan give en let temperaturstigning og varmefølelse har man måske derfor kaldt det for høfeber. Pollen fra græs er netop blandt de store syndere, når det kommer til høfeber om sommeren. Her i foråret er det dog hassel, el, elm og birk, der kaster pollen af sig og giver symptomer.

Måske er du ikke klar over, at du har høfeber, selvom du har symptomer. Du tror måske, det er en forkølelse, der trækker i langdrag. Har du mistanke om høfeber, så hold øje med dine symptomer og dagens pollental. Før eventuelt en dagbog over sammenhængen, og tag den med til lægen. Din læge kan hjælpe dig med et finde ud af, om det er pollen, du reagerer på. Du er også velkommen til at spørge os på dit apotek om høfeber og lindring af symptomerne.

Sådan kender du høfeber

  • Du kan få kraftige nyseanfald, og din næse kan løbe i vandigt sekret
  • Næsen kan blive tilstoppet
  • Øjnene kan hæve, blive røde, klø og løbe i vand
  • Symptomerne kan komme i pludselige anfald eller være konstante
  • Du kan få kløe i svælget
  • Du kan føle dig træt, utilpas og tung i hovedet
  • Symptomerne viser sig, når du indånder stoffer, du ikke tåler
  • Du behøver ikke at have alle symptomer for at have høfeber

Er du stadig i tvivl, så kontakt din læge der helt sikkert kan hjælpe dig.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen