Hvor præcis gør det ondt? Se relaterede produkter

Hvor præcis gør det ondt?

Gør knæet ondt? Driller nakken? Piner albuen dig? Når smerten er lokal, så er der ingen grund til at påvirke hele kroppen med smertestillende tabletter for at lindre. Med en lokalt virkende gel, kan du lindre udefra præcis på stedet.

Når du presser din krop for hårdt, giver det nogle gange kontant afregning. Det kan være i form af et akut hold i nakken, en forstrækning i en muskel eller udbredt ømhed i flere muskelgrupper. Fælles for smerterne er, at du skal kende smerten og dens årsag for at sætte korrekt ind med lindring. En akut opstået skade som et hold i nakken eller en forstrakt muskel kan lindres lokalt med is i timerne efter skaden er sket. Læg en ispose på området i kortere perioder af 15 minutter. Husk at lægge et klæde mellem huden og isposen. Suppler eventuelt med et lokalt smertestillende middel til at smøre på huden. Efter nogle dage kan du skifte til behandlinger med varme, let bevægelse og massage.

Er der tale om kroniske smerter i muskler og led som følge af længerevarende overbelastning og spændinger i musklerne, så kan du også lindre med varmebehandlinger. Læg en varmedunk, en varmepude eller varmende omslag på stedet for at øge blodcirkulationen, løsne spændinger og forbedre bevægelighed. De mere langsomt opståede smerter kan også lindres lokalt med et middel, der smøres på huden. Har du smerter mange steder i kroppens muskler og led, måske som følge af hård træning, så få lindring med varme bade, massage, udstrækning og let træning/bevægelse, der stimulerer blodcirkulationen.

For alle typer smerter gælder det om at finde ud af, hvad de skyldes. Jo bedre du kender årsagen, des bedre kan du forebygge, at de opstår og sætte ind med lindrende behandling. Ved kraftige eller langvarige smerter, bør du dog altid søge læge.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen