Husk medicinen i den travle juletid Se relaterede produkter

Husk medicinen i den travle juletid

December er lig med julehygge, sammenkomster og et brud med de faste rutiner. Selvom det kan være forfriskende og tiltrængt, kan det også give problemer i forhold til hverdagens vigtige gøremål, så som at huske din medicin. Her får du et par gode huskeregler.

Juleklip, bedsteforældredage, fester og julefrokoster. December bugner af hyggelige arrangementer og sociale sammenkomster, hvor du kan få set venner og bekendte og bryde med hverdagens grå tåge. Et tiltrængt boost i den ellers mørke tid.

Når vi bryder med vores daglige rutiner, kan det dog også gøre det sværere at huske vigtige gøremål som eksempelvis den daglige medicin. Har du i forvejen tilbøjelighed til at glemme den, kan det være gavnligt med et par kreative og brugbare hjælpemidler.

Vær beredt på farten

Bruger du pilleæsker i hverdagen for at huske den daglige medicin? Hvis ikke, kan det være en rigtig god løsning, også i den hektiske december måned, når rutinerne bliver brudt op.

Med en pilleæske kan du fordele din medicin både efter ugedag og tidspunkt, så du nemt kan danne dig et overblik over, hvilken medicin du skal tage hvornår.

>> Se udvalget af pilleæsker her eller spørg på dit lokale apotek.

I en måned med mange arrangementer kan det desuden være en idé at have to pilleæsker, én på spisebordet og én i tasken. Så slipper du for ubehagelige overraskelser, hvis du kommer afsted til julefrokost uden din vigtige medicin.

Selv december har faste rutiner

Skal du kun have din medicin én gang om dagen, så centrer den eventuelt omkring de faste rutiner, der trods alt er, også i julemåneden. Hav din medicin liggende ved siden af tandbørsten, så du husker den om morgenen eller på natbordet inden sengetid.

Det kan også være en idé at alliere dig med et familiemedlem, som hjælper dig med at huske medicinen, når det er svært. De vil ganske sikkert hjælpe med noget, der er så vigtigt.

Lad appen huske for dig

Ligegyldigt om du har behov for livsnødvendig medicin til en kronisk lidelse, skal huske p-pillen eller antibiotika for den irriterende halsbetændelse, er det meget vigtigt at huske at tage medicinen på den foreskrevne måde.

Danmarks Apotekerforenings app, Medicinhusker, kan hjælpe dig med det. Den fortæller dig automatisk, når det er tid til at finde pillerne frem. Medicinhusker er gratis og kan downloades til både iPhone og Android.

Når du har downloadet appen, skal du oprette dig som bruger og tilføje oplysninger om, hvilken medicin du tager, og hvornår du skal tage den.  Derefter vil du modtage automatiske påmindelser, også når det er tid til at hente ny medicin, så du ikke løber tør.  

Husk, at du altid kan få råd på dit lokale apotek. Desuden tilbyder vi på alle apoteker en gratis samtale med en farmaceut, hvis du har taget medicin mod en kronisk sygdom i mere end et år og har problemer med at tage din medicin korrekt.

Kilder: Danmarks Apotekerforening og Samvirke

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen