Hold en god vinterferie med aktiviteter for hele familien Se relaterede produkter

Hold en god vinterferie med aktiviteter for hele familien

Efter et restriktionspræget år og en dominoeffekt af hjemsendelser, er vinterferien måske sværere at planlægge end de andre år. Vi har samlet 5 gode hjemmeaktiviteter til dig og din familie, der kan skabe variation i ferien.  

 

1. Planlæg vinterferiens aktiviteter sammen 

Nogle gange skal der ikke meget til, for at der er nok at lave en hel uge. Det er godt at have planlagt, hvad I skal hver dag, og det er altid sjovest at være med til noget, hvis alle føler, at de har haft indflydelse på det. Hvis børnene er gamle nok, kan I spørge dem, hvad de har lyst til at lave i ferien. Vil de spise is? Hoppe højt? Se en hest? Spille brætspil? Alting gælder og bliver skrevet ned. Når alle rundt om bordet har sagt, hvad de kunne tænke sig af familieaktiviteter i vinterferien, går I sammen i gang med at planlægge, hvilke dage der hører til hvilken aktivitet. Hvis børnene har lyst, så inddrag dem på dagen i, hvordan og hvornår aktiviteten skal finde sted. På den måde føler alle sig hørt og prioriteret.   

 

2. Brug naturen omkring dig til aktiviteterne

Orienter dig. Er der et naturskønt sted, du endnu ikke har set nær dig, som er værd at besøge? Hvis I er ved havet, kan I tage flyverdragten, gummistøvlerne, handskerne og huen på og begive jer ud på stenjagt. De flotteste sten kan I tage med hjem og male på dem. Hvis I bor tæt på et af Danmarks smukke skovområder, kan I pakke en kurv med snobrødsdej, pandekagedej eller andet og finde nærmeste shelter og bålplads og bage pandekager eller snobrød over knitrende ild. Tag leksikon med og brug også tiden til måske at lære noget om træerne, bladene og fuglene.  

 

3. Lav en temafilmaften i vinterferien

I stedet for bare at tænde for TV’et, så lav en temafilmaften med jeres favoritfilm inden for en bestemt genre. Hvis genren er gyserfilm, skal I selvfølgeligt have spøgelsespopcorn, høre uhyggeligt filmmusik og måske mørklægge stuen og tænde stearinlys.   

 

4. Spil digitale spil og brætspil med dine børn

Har du aldrig forstået, hvorfor din datter spiller counterstrike? Vinterferien er en oplagt chance for at finde ud af det. Lav en aktivitetsdag i vinterferien, hvor I først spiller dine børns yndlingsspil på mobil og computer, og derefter spiller dine favorit-brætspil om aftenen. Måske bliver I bidt af hinandens favoritter og kan få en ny fælles interesse.

 

5. Hjemme-wellness og ren afslapning

Hvornår har du sidst taget et langt karbad, fået en massage eller brugt en hel dag under dynen uden at have dårlig samvittighed? Skru ekstra op for forkælelsen med lækre plejeprodukter til huden og massageolie. I kan også lave jeres egen neglesalon derhjemme med pedicure og manicure. Husk, at hver dag i vinterferien ikke behøver være planlagt med aktiviteter, og at du har ret til at slappe rigtigt af og sætte hverdagen på pause. Sov længe, spis det du allermest har lyst til, og lad det rode på gulvet. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen