Se relaterede produkter

Har du ondt i huen?

Har du lidt for meget om ørerne, og glemmer du kroppens behov, så kan du let få hovedpine i den travle juletid.

Hovedpine kan have mange årsager. En af de mest almindelige er spændinger og stramhed i nakken, som trækker op i hovedet. Det kan for eksempel komme, hvis du arbejder i en belastende stilling, slæber på tunge ting, sover med en forkert hovedpude eller føler dig psykisk anspændt og presset. Det er vigtigt, at du finder årsagen til din hovedpine, så du kan løse problemet. Går du med spændinger og ømhed i nakken, så få løsnet op og forebyg hovedpinen med bevægelighedsøvelser for nakke, hals og skuldre, afspænding, udstrækning og lokale varmebehandlinger og massage.

En anden hyppig årsag til hovedpine kan være væskemangel. Måske efter en travl dag, hvor du ikke får drukket nok. Eller efter en julefrokost med for meget alkohol. Alkohol får kroppen til at udskille ekstra meget væske og trækker derved vand væk fra din hjerne. Det giver hovedpine. Mangel på væske kan også give mathed, tørre slimhinder og svimmelhed. Det er derfor ekstra vigtigt, at du drikker godt med vand før og under en 'våd' aften. Drik mindst lige så meget vand, som du drikker genstande. Få også et par store glas vand og lidt at spise, før du lægger dig til at sove. Det nedsætter din risiko for at vågne med hovedpine.

For lidt eller for dårlig søvn kan også føre til hovedpine. Igen kan alkohol være synderen. Men det kan også være, at du har for mange travle dage, som går ud over dine sengetider. Forsøg at prioritere dine gøremål, så du får frigjort tid til at sove. De fleste voksne har brug for 7-8 timer hver nat.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen