Se relaterede produkter

Har du et led, der driller?

Musearm, tennisalbue eller en øm akillessene. Du kan få smerter i og omkring et led, hvis du belaster det forkert eller for meget.

Når du bruger et led ensidigt eller for meget, kan der opstå irritation i sener og væv omkring leddet. Overbelastningen udløser en inflammation, som er kroppens reaktion på, at der er noget, der skal repareres. Inflammationen giver ømhed, smerte og måske hævelse, som skal forhindre dig i at udføre bevægelsen. Det gælder derfor om at stoppe eller nedtrappe den bevægelse, der provokerer leddet.

Inflammation som følge af overbelastning kommer dog ofte snigende og kan derfor være svær at reagere på. Generelt kan man sige, at jo længere tid, du overhører problemet, jo mere kommer det til at drille dig. Det gælder derfor om, at du lytter til kroppens signaler og gearer ned, så snart du mærker irritation.

Du skal dog ikke ligge på den lade side og tro, at hvis bare du holder pause og starter igen med aktiviteten om nogle uger, så er problemet løst. At lave ingenting fører til svaghed i muskler og led, og giver ikke den nødvendige styrke og blodtilførsel.

Du skal finde en balancegang, hvor du holder kroppen og leddet i gang uden at overbelaste. Det kan være med træning på nedsat blus i kombination med udstrækning, genoptræningsøvelser, varmebehandlinger og varierede aktiviteter, som gavner din bevægelighed og styrke. Du kan med fordel tage en fysioterapeut med på råd. Hvis problemet skyldes fejlbelastning i dit job, er det nødvendigt, at du skifter arbejdsstillinger - for eksempel ved hjælp af nye redskaber, arbejdsforhold eller vaner.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen