Har du den rigtige nikotintyggegummiteknik? Se relaterede produkter

 

 

Har du den rigtige nikotintyggegummiteknik?

Der ligger en stor opgave foran dig, hvis du beslutter dig for at holde op med at ryge. Med korrekt brug af nikotinerstatning gør du kampen lidt lettere.

Du fordobler chancen for at lykkes med et rygestop, hvis du bruger nikotinerstatning. Men du skal bruge midlerne korrekt for at få udbyttet. Start med at finde nikotinerstatning, der svarer til det niveau, du ryger på. Ryger du for eksempel 10-12 cigaretter om dagen, kan du vælge tyggegummi på 2 mg og bruge det i samme rytme, som du ryger cigaretter. Ryger du 20 cigaretter om dagen, så er tyggegummi på 4 mg passende. Hvis du derimod ryger 20-30 cigaretter eller mere om dagen, så kan du ikke nøjes med tyggegummi. Du vil da have behov for en kontinuerlig tilførsel af nikotin gennem et nikotinplaster i starten. Senere kan du så trappe ned med tyggegummi på 4 mg og siden 2 mg.

Den mest anvendte nikotinerstatning er nikotintyggegummi. Paradoksalt nok, er der mange, der bruger det forkert. Det kan betyde, at du tygger mange stykker uden at få effekt af det. Når et nikotintyggegummi begynder at smage stærkt, er det tegn på, at det frigiver nikotin. I denne periode skal du lade det hvile mellem kind og tandkød, så nikotinen kan blive optaget gennem din mundslimhinde. Tygger du videre, når det smager stærkt, så ender nikotinen i din mave, hvor du ikke har gavn af det. At smide tyggegummiet ud, når det begynder at smage stærkt er også en typisk fejl. Det gælder for alle slags nikotinerstatninger, at du skal bruge dem som de lægemidler, de er. Læs derfor indlægssedlerne og spørg på dit apotek, hvis du er i tvivl om brug af nikotinerstatning og nedtrapningen af dem.

Sådan skal du tygge nikotintyggegummi

  • Tyg langsomt 10-15 gange, indtil du fornemmer en stærk smag og nikotinen frigives
  • Lad tyggegummiet hvile mellem kind og tandkød, indtil den stærke smag fortager sig
  • Gentag den langsomme tygning og pauserne, indtil al nikotin er tygget helt ud efter omkring 30 minutter

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen