Forkølelsesplaget…? Se relaterede produkter

Forkølelsesplaget...?

Forkølelser er irriterende, men svære at komme uden om. Der findes flere hundrede slags forkølelsesvirusser, der kan gøre dig syg. Og de smitter let ved hoste, nys og håndtryk.

Forkølelsesvirus starter med at slå sig ned i slimhinden i din næse og hals. Første tegn er derfor irriterede slimhinder, nys, øm hals og løbenæse. Herefter stopper næsen til, og du kan få andre gener som træthed, utilpashed, feber og hovedpine. Typisk går der en uge, før din krop har fået bugt med angrebet. Nogle gange endda et par dage mere.

Desværre er der ikke meget, du kan stille op mod forkølelse. Du kan i første omgang prøve at undgå smitten ved at vaske hænder hyppigt, holde afstand til andre smittede og lufte hyppigt ud. Der hjælper dog sjældent nok. Forkølelsesvirus smitter allerede et par dage, inden forkølelsen viser sit ansigt med stoppet næse og grødet stemme. Så det kan nogle gange være svært at vide, hvem du skal holde afstand til, og om du selv er bærer af smitten.

Er du først blevet smittet, så er der ikke meget andet at gøre, end at prøve at være god ved dig selv. Du kan for eksempel lindre med varme drikke, hvile, halstabletter, mentolsalve og en næsespray mod tilstoppet næse. Særligt om natten kan det være en hjælp med en næsespray, så du kan få en bedre søvn.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen