Allergi plager mange danskere Se relaterede produkter

Allergi plager mange danskere

Hver femte dansker lider af en form for allergi. Og det tal har været stigende de seneste år.

Reagerer du på noget, du ikke kan tåle, vil du oftest opleve symptomerne efter kort tid - men der kan også gå op til flere timer, inden symptomerne viser sig. Antihistamin kan dæmpe dine allergiske symptomer ved at hæmme virkningen af histamin.

En vigtig forebyggende indsats, der mindsker risikoen for allergi, er at sørge for, at børn ikke udsættes for passiv rygning.

Når du har fået fastslået, hvad du er allergisk overfor, skal du naturligvis - i så vid udstrækning det er muligt - undgå kontakt med allergenet.

vores webshop finder du forskellige præparater, der kan afhjælpe din allergi og de symptomer, den giver dig. Du kan således finde både Alnok, Benadryl, næsespray og -dråber, øjenbadevand og meget andet på vores shop.

Allergi er en tilstand, som skyldes, at immunsystemet reagerer unormalt eller for kraftigt overfor ellers harmløse ting som fx. pollen, dyrehår eller fødevarer. Normalt er immunsystemet indrettet til at producere antistoffer, som skal beskytte os mod mikroorganismer. Hos allergiske personer vil antistofferne gå til angreb på de harmløse stoffer, kaldet allergener. (Kilde: Sundhed.dk)

Videnskabsfolkene kender ikke årsagen til bunds, men de fleste er enige om, at det er et samspil mellem forskellige miljøpåvirkninger, arv og individuel følsomhed. I dag tilbringer vi mere end 80% af tiden indendørs, hvilket er langt mere end for 50 år siden. Vi har ændret vores vaner og livsstil, og samtidig er de fleste boliger blevet mere tætte og velisolerede, ofte uden tilstrækkelig ventilation. Det betyder, at der nu er langt flere allergener og irritanter, som fx husstøvmider, støvpartikler og cigaretrøg end tidligere, der påvirker os over længere tid og i højere koncentrationer. (Kilde: Astma-Allergi Danmark)

Der findes ikke nøjagtige undersøgelser af omfanget, men det vurderes at mindst 20% af den voksne befolkning i Danmark har kontaktallergi, heraf vil det være mindst 4% som har parfumeallergi og 8-10% som har nikkelallergi. (Kilde: Videncenter for Allergi)

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen