Får du tørt hår i vintermånederne? Se relaterede produkter

Får du tørt hår i vintermånederne?

Den kolde tid sætter sine spor på vores hår. Store temperaturforskelle fra bidende kulde udendørs til knastør varme indenfor udtørrer nemt håret, som bliver kruset, mat og glansløst. Heldigvis er der flere ting, du kan gøre for, at håret får et boost og fremstår mere sundt hele året.

Glansløst og slidt hår, der er svært at sætte og nemt kruser. Lyder det bekendt? Vinteren kan være hårdt for vores hår, der nemt tager skade af de store temperaturforskelle og den lave luftfugtighed, som præger de kolde måneder.

For mange mennesker har håret en enorm betydning for deres udseende, og fremstår det glansløst, kan det påvirke hele udstrålingen. Er du en af de mange, der døjer med vintertræt hår, er der heldigvis masser af hjælp at hente. Du kommer langt med nærende produkter, der hydrerer og reparerer det skadede hår, og så er det en god idé at minimere hårvaske, brug af hårtørrer og farve, der alle slider på håret.

Tegn på at dit hår er tørt

Har du svært ved at kende dit smukke hår fra sommerperioden, når vinteren rigtig sætter ind? Der er flere tegn, du kan kigge efter, hvis du er i tvivl om, om dit hår er tørt og trænger til ekstra pleje.

Tegn på tørt hår:

  • Håret er mat og glansløst
  • Hårstråene knækker lettere
  • Spidserne er slidte og spaltede
  • Hovedbunden er tør, irriteret og klør

Årsager til at dit hår bliver tørt om vinteren

Mens nogle mennesker døjer med tørt hår hele året, oplever andre, at det særligt i vinterperioden ændrer sig og bliver mere filtret, mat og slidt. Det skyldes de pludseligt koldere temperaturer, som varierer voldsomt fra ude til inde og den lave luftfugtighed, der typisk præger klimaet i de kolde måneder. Det er hård behandling af det sensitive hår, der har brug for ekstra pleje.

Dermed ikke sagt at håret ikke også kan tørre ud om sommeren, når vi udsætter det for høj sol, klor- og saltvand. Ligesom hårtørreren, hyppig hårvask og farvninger slider gevaldigt på håret.

Døjer du med tørt hår, er første skridt at finde ud af, hvorfor det tørrer ud. Er det særlig slemt om vinteren, vil du hurtigt opleve resultater, hvis du tilfører håret produkter, der hydrerer og reparerer, men det er vigtigt, at den behandling, du vælger, er skræddersyet til netop din hårtype.

Behandling af tørt hår

Der findes et bredt udvalg af hårprodukter, der er skræddersyet til at yde førstehjælp til tørt og skadet hår. På apoteket finder du blandt andet shampoo og balsam, der med deres aktive stoffer går ind og plejer håret fra rod til spids.

Se udvalget af hårplejeprodukter

Har dit hår brug for yderligere pleje, kan en god hårolie gøre mirakler på tørt hår. De nærende ingredienser reparerer tørre og spaltede spidser samt tilfører håret fugt og glans. Det samme gør sig gældende for hårkure og hårcremer, som du også finder et bredt udvalg af på apoteket. Er du i tvivl om, hvilke produkter der er bedst til dit hår, er du altid velkommen til at spørge personalet, de står klar til at hjælpe dig.

Vil du give dit hår den bedste pleje, er det derudover en god idé at sikre dig, at du får de vitaminer og mineraler, der er med til at styrke håret. B-vitaminer og særligt biotin er med til at vedligeholde et normalt hår, og A-vitamin styrker hårets vækst. E-vitamin er en antioxidant, som også styrker håret, ligesom også mineralerne kobber og zink gør.

Se kosttilskud til hår

Tørt hår er kendetegnet ved, at det ofte er mat og fremstår glansløst. Håret er porøst med spaltede spidser og hårstrå, der nemt knækker. Det kan derudover fremstå kruset og elektrisk, ligesom hovedbunden er tør, irriteret og klør. Håret er ekstra udsat for at blive tørt om vinteren, når temperaturen og luftfugtigheden falder.

Når du vælger produkter, bør du kigge efter, at de passer til din specifikke hårtype. Der findes som udgangspunkt fire hårtyper: fint hår, tørt hår, fedtet hår og kruset hår. De fire hårtyper har brug for forskellige nærende ingredienser for at fremstå flot og sundt. Fint hår har brug for produkter, der tilfører volumen og styrker. Tørt hår har brug for produkter, der hydrerer og nærer. Fedtet hår har brug for produkter, der ikke tilfører unødigt fedt, mens krøllet hår har brug for masser af fugt.

Du kan læse mere om hårtyper, og hvordan du plejer dem her

Døjer du med tørt hår, er der flere ting, du selv kan gøre for at pleje det. På apoteket kan du købe shampoo, balsam, hårkur og hårolie, der alle er dedikeret tørt hår, og som går ind og hydrerer og nærer det medtagede hår. Men ønsker du at forebygge tørt hår, er det en god idé at minimere hårvaske, som fjerner de naturlige olier fra håret, ligesom det er en god idé at droppe hårtørreren og hyppige hårfarvninger, der slider på håret.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen