Er du smerteekspert…? Se relaterede produkter

Er du smerteekspert...?

Der er forskel på smerter og lindringen af dem. Slår du autopiloten til, når du køber smertestillende midler, så kom ind til os og få set dine vaner efter i sømmene. Vores personale er eksperter i medicin og kan hjælpe dig med at finde den rette lindring.

På den ene side er du eksperten: Det er dig, der står med smerten og ved, hvordan den føles. På den anden side er du næppe ekspert i smertestillende medicin. Måske vælger du blot af vane det middel, du plejer - uanset hvilken type smerte, du har. Det betyder, at du måske ikke får den bedste lindring, eller at du risikere bivirkninger, der kunne være undgået.

På dit apotek kan vi hjælpe dig med at finde det middel, der egner sig bedst til din type smerte. Nogle midler har, ud over en smertelindrende effekt, også en antiinflammatorisk virkning, der nedsætter den irritation (inflammation), som findes i vævet ved for eksempel menstruationssmerter, led- og muskelsmerter. De fås også som midler til at smøre på huden, så du undgår at påvirke hele din krop med et smertestillende stof ved en lokal muskel- eller ledsmerte.

Vi kan også hjælpe dig med at tage hensyn til faktorer som din alder, dit indtag af anden medicin og din helbredstilstand generelt. Visse typer smertestillende medicin kan for eksempel være hårde mod en sart mave, og andre er et forkert valg, hvis du har nedsat leverfunktion, hjerteproblemer eller lider af astma.

Før du overhovedet vælger at bruge et smertestillende middel, bør du dog få styr på, hvorfor du har ondt. Er der noget i din dagligdag eller livsstil, der spiller ind? Bør du måske tale med din læge om dine smerter? Hvis du for eksempel har langvarige og/eller kraftige smerter, eller hvis dine smerter er tilbagevendende, skal du kontakte din læge. Husk også, at du altid er velkommen til at spørge os på dit apotek om smertelindring og de forskellige smertestillende midler.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen