Det skal du se efter, når du vælger trusseindlæg Se relaterede produkter

Det skal du se efter, når du vælger trusseindlæg

Et trusseindlæg kan være en god løsning i perioder, hvor du har brug for lidt ekstra tryghed. Det kan for eksempel være, hvis du har øget udflåd, pletbløder i dagene op til din næste menstruation, eller hvis du har svært ved at holde på vandet under sport.

Hvad er et trusseindlæg?

Trusseindlæg er perfekt til at give dig ekstra komfort på de dage, hvor du har særligt brug for det. De små, absorberende indlæg du kan lægge i trusserne, kan suge de mindre urindryp, let inkontinens eller lignende, der ellers ville ende i dine trusser. De er meget populære og bliver brugt af kvinder i alle aldre.

Trusseindlæg er i modsætning til de større menstruations- og inkontinensbind beregnet til de små uheld, der kan ske i dagligdagen. Indlæggene kommer i et bredt udvalg af forskellige varianter, og der er forskel på, om dit trusseindlæg er beregnet til at opfange en tyktflydende konsistens som udflåd eller blod, eller om det er beregnet til urininkontinens, hvor indlægget mere effektivt suger væsken og indkapsler lugten.  Mens nogle bruger trusseindlæg næsten dagligt, bruger andre dem kun under træning eller andre aktiviteter. Se udvalget af trusseindlæg her.

Her får du en guide til, hvorfor og hvornår trusseindlæg er en god løsning samt en introduktion til de forskellige udgaver af det populære hygiejnepræparat. 

Derfor er trusseindlæg en god løsning

Trusseindlæg er i modsætning til hygiejnebind et supertyndt alternativ, som du kan have i trusserne helt uden at lægge mærke til det. De er dog stadig superabsorberende og kan hjælpe i perioder, hvor du har øget udflåd, småbløder i forbindelse med din menstruation, eller hvis du måske døjer med inkontinens i forbindelse med sport, nys eller grin.

Du kan nemt skifte trusseindlæg flere gange i løbet af dagen, og på den måde sikrer du, at dit intimområde er hygiejnisk og ikke har uønsket lugt af for eksempel urin. Det anbefales at skifte trusseindlæg flere gange om dagen for at undgå, at du udvikler svamp i underlivet. Af samme årsag anbefales det kun at bruge trusseindlæg i de perioder, du har brug for ekstra sikkerhed.

Trusseindlæggene fylder ingenting i tasken, og det er derfor en nem og diskret løsning for kvinder i alle aldre. Når du har et trusseindlæg på, behøver du ikke at bekymre dig om uønsket væske eller lugt i dine trusser. Det gør, at du kan have tryghed og komfort hele dagen igennem og kan fokusere på vigtigere og sjovere ting end intimhygiejne.

Hvilke typer af trusseindlæg findes der?

Ligesom det gælder menstruations- og inkontinensbind, findes trusseindlæg i et hav af forskellige varianter. Du kan vælge mellem mange forskellige længder, bredder, absorptionsevne, mærker og materialer. Mange vil med stor sandsynlighed vælge det samme mærke, som de køber hygiejnebind fra.

På apoteket finder du et bredt udvalg af trusseindlæg, lige fra de helt små, der kan sidde diskret i en blondetrusse, til de større og mere absorberende varianter der kan suge lækager. Er dit intimområde særligt sensitivt, kan du også finde varianter i 100% økologisk bomuld, der er ekstra åndbare og dermed mindsker risikoen for allergiske reaktioner.

Se udvalget af trusseindlæg.

Brug ikke trusseindlæg hver dag

Vores intimområde er et af de sarteste områder på kroppen, og det kræver nænsom behandling, hvis du gerne vil undgå gener og ubehag. Af samme årsag anbefales det, at du ikke bruger trusseindlæg hver dag, men også har dage hvor intimområdet får ekstra luft. Et ikke-åndbart trusseindlæg kan nemlig øge pH-værdien på huden og sætte det naturlige sure miljø i og omkring skeden ud af balance.

Hvis du har brug for indlæg i trusserne hver dag, kan det derfor være en idé at have trusseindlægget på, når du færdes udenfor og tage det af, når du kommer hjem igen. Her kan du hurtigere skifte trusser eller komme på toilettet, når det er nødvendigt.

På apoteket finder du også et bredt udvalg af produkter, der sikrer et godt og sundt intimt miljø. Her finder du blandt andet mælkesyrebakterier i kapselform samt barriere- og fugtighedscremer, der plejer huden nænsomt og opretholder pH-værdien i intimområdet. 

Bind til de større lækager

Hvor trusseindlægget er perfekt til de mindre lækager, egner det sig ikke til større blødninger eller inkontinens. På apoteket finder du mange produkter til netop de formål, og også her findes der varianter i forskellige mærker, størrelser og absorptionsevne.

Har du brug for råd og vejledning til hvilken variant du skal vælge, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket. De står klar til at hjælpe dig.

Kilder: sundhed.dk, alt.dk

Trusseindlæg er en perfekt løsning til de mindre pletblødninger, småtisseri eller øget udflåd. Selvom de er tynde og diskrete, har langt de fleste trusseindlæg en fremragende absorptionsevne og kan holde dig tør i flere timer. Det anbefales, at du skifter trusseindlægget jævnligt for at give den sarte hud i området bedre mulighed for at ånde.

Mange kvinder, og især mødre, kan nikke genkendende til, at det kan være svært at holde på vandet, for eksempel når de løber eller hopper. Derfor har mange glæde ved at bruge trusseindlæg, når de skal være fysisk aktive. Det giver en ekstra sikkerhed, så de kan fokusere på træningen i stedet for eventuelle uheld.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen