Den første sut Se relaterede produkter

Den første sut

Babyens sugerefleks

Babyer er født med et stærkt, naturligt instinkt for at sutte. Alle babyer har et behov for ikke-ernæringsrigt sutten, og det er noget, de udvikler allerede inden fødslen. Vanen begynder allerede i fosterstadiet, hvilket ofte kan ses ved ultralydsundersøgelser.

I løbet af barnets første år er behovet for at sutte enormt: Selvom sulten kan stilles, fortsætter babyen med at sutte, fordi det er det mest lindrende. Det er ikke underligt, at alt inden for rækkevidde bliver testet for dets evne til at blive suget på. Men det er ikke alt, som baby kan lide at sutte på, der også egner sig til at sutte på. Udover moderens bryst er det kun sutten, der bidrager til en sund udvikling. Dem, der ikke altid vil eller ikke kan tilbyde brystet som trøst, bør derfor vælge en sut. Sutter af høj kvalitet er anatomisk korrekt formet og kvalitetskontrolleret for at sikre, at sutten er ren fornøjelse.

Se vores udvalg af narresutter her >>

Amning skaber den nære forbindelse mellem mor og barn

For mange mødre er amning nogle af de mest intime øjeblikke med deres baby. Amning kan have meget stor betydning for sammenhængen mellem mor og barn. Men hvad sker der med amningen, når barnet begynder at bruge sut? Forskning har vist, at sutter og amning ikke forstyrrer hinanden, så længe amningen fungerer godt1.

Oplever du gener ved amning? Der findes flere produkter, der kan hjælpe dig. Se mere her >>

Sugedel i silikone eller naturgummi

Sutter findes i forskellige modeller og materialer. Her er en lille checkliste til kommende forældre med information om sutter og sikkerhed.

Silikone er et syntetisk materiale, som er transparent samt lugt-og-smagsneutralt.

Naturgummi er et naturligt materiale med en gullig farve. Materialet er elastisk og slidstærkt mod barnets skarpe tænder, men har også en naturlig ældningsproces.

>> Se vores udvalg af silikone sutter

>> Se vores udvalg af naturgummi sutter

Sutters størrelse

Der findes sutter i forskellige størrelser, alt efter barnets alder og størrelse. De er enten lavet i en enkelt form eller sat sammen af ​​flere dele. Uanset hvad er det vigtigt, at du tænker på, at sutten har en ansigtsskærm, der er stort nok til at forhindre, at sutten bliver slugt eller sidder fast i munden. Desuden må sutten ikke hindre vejrtrækning gennem næsen.

Sådan rengøres eller steriliseres en sut

Det er vigtigt at sterilisere en nyindkøbt sut. Du kan sterilisere på to måder; i kogende vand i 5 minutter eller med en steriliseringsboks som følger med udvalgte sutter. Derefter skal du rengøre sutten med jævne mellemrum, lettest under rindende varmt vand uden opvaskemiddel.

Test sutten af hensyn til barnets sikkerhed

Selv den sikreste sut bliver slidt og skal skiftes ud. Kontrollér altid, hvordan sutten ser ud, inden den anvendes, især når barnet har fået tænder. Der må ikke være hul, bide-eller-rive-mærker på sugedelen, da det er slitage, hvilket gør sugedelens holdbarhed svagere.

En ødelagt sugedel er en stor sikkerhedsrisiko. Derfor anbefales det, at du kontrollerer og tester sutten hver gang, du giver den til dit barn. Når du skal teste en sut, skal du holde i knoppen samtidig med, at du trækker i sugedelen. Man anbefaler at skifte sutten ud efter ca. 1-2 måneders brug for at opretholde god hygiejne og sikkerhed.

Har du spørgsmål vedrørende sutter, amning eller andet er du altid velkommen til at spørge personalet på dit lokale apotek.

[1] “Does the recommendation to use a pacifier influence the prevalence of breastfeeding?”Alejandro G. Jenik, MD; Nestor E. Vain, MD; Adriana N. Gorestein, MD; Noemí E. Jacobi, MD,The Journal of Pediatrics, 2009

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen