Se relaterede produkter

Damesmerter?

Det er naturligt at have menstruationssmerter, men bestemt ikke rart. Du kan forsøge at lindre smerterne med motion, varme og afslapning.

Især yngre kvinder er plaget af menstruationssmerter. Generne aftager som regel med alderen, og de fleste får det markant bedre efter, at de har født første gang. Men indtil da kan ubehaget være stort. En trøst kan være, at der sjældent er noget galt, når du har menstruationssmerter. De opstår helt naturligt, fordi din livmoder trækker sig sammen for at afstøde den slimhinde, som et eventuelt befrugtet æg skulle have vokset i. Når intet æg bliver befrugtet, skal slimhinden ikke bruges til noget i denne omgang. Derfor afstødes den ved en blødning, så en ny slimhinde kan dannes.

Livmoderens sammentrækninger og blødningen kan af nogle mærkes som kraftige underlivssmerter, der stråler om i lænden eller ned mod lårene. Menstruation kan også være ledsaget af en tyngende fornemmelse i underlivet, hovedpine, kvalme, opkastning og diarré.

Hvis du selv vil lindre dine smerter, så findes der nogle råd, du kan følge. Nogle opnår lindring med motion, fordi det øger blodcirkulationen og får kroppen til at udskille smertelindrende stoffer. Andre får god lindring af at lægge sig på ryggen med bøjede ben og en varmedunk eller varmepude placeret på maven. Smerter og sammentrækninger i livmoderen kan også lindres med smertestillende tabletter. Tag en snak med os på dit apotek, før du vælger. Hvis du er under 18 år, så vær opmærksom på, at du kun kan købe smertestillende tabletter på recept fra din læge.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen