Corona: Er det slut med lus? Se relaterede produkter

Corona: Er det slut med lus?

Det virker absurd at tale om positive effekter af Corona. Men det tyder på, at 2020 har været et svært år at være lus i.

Du husker sikkert følelsen som barn af en konstant kløe i hovedbunden, der gjorde det nærmest umuligt at koncentrere sig om andet end at klø. Igen og igen. Eller også har du stået gentagne gange og finkæmmet dine børns hår, fordi der var opstået endnu et luseudbrud i skolen.

Det er måske noget, vi vil opleve sjældnere i fremtiden. Nedlukningen af skoler, isolation og begrænsningen i børns legeaftaler har nemlig gjort livet svært for de små kræ.

Efteråret og vinteren er som regel højsæson for lus, men Fagligt Selskab for Sundhedsplejesker har ikke oplevet de sædvanlige luseepidemier her under Coronakrisen.

”Lusene har ikke de vilkår, de plejer at have, hvor de lige kan hoppe fra hår til hår, når man sidder tæt sammen. Så man kan sige, at en god virkning af Coronaen er, at vi ikke ser så mange lus, siger Dorte Fischer til TV 2 Lorry.

Markant fald i salg af lusemidler

Hos apotekerne har de også set en tendens til mindre forekomst af lus. Tue Askaa, der er apoteker hos Øresund Apotek og Østerbro Apotek fortæller til TV2 Lorry, at salget af lusemidler er faldet med 30 til 40 procent i løbet af 2020.

Men tallene fra apotekerne viser altså også, at der endnu ikke er helt dødvande i behovet for at købe lusemidler. Hvis I er ramt af lus i familien, kan I altid forhøre jer på apoteket for at finde de rette produkter. Du kan også finde et udvalg af lusemidler og lusekamme her.

Kilder: tv2lorry.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen