Se relaterede produkter

Behov for et vitamintilskud og mineraler?

Vi har alle behov for vitaminer og mineraler for at fungere. De fleste af os får dækket behovet ved at spise sundt og varieret. Der er dog nogle af os, der bør tage et vitamintilskud.

Vitaminer er organiske, livsvigtige stoffer, som har afgørende betydning for din krops vedligeholdelse, funktion og vækst. Du har brug for hele alfabetet af vitaminer i en balanceret sammensætning. Du har også brug for mineraler, som er uorganiske stoffer, der stammer fra jorden og havet. Mineralerne er lige så vigtige for kroppen, fordi de indgår i biokemiske processer og har stor betydning for dit psykiske og fysiske velbefindende. Mangel på et enkelt vitamin eller mineral kan bringe din krop ud af balance. De fleste af os får behovet dækket gennem kosten. Nogle bør dog tage et vitamintilskud.

Du har behov for tilskud af vitaminer og mineraler, hvis du spiser meget lidt og ensidigt, er i den fødedygtige alder og har kraftige menstruationer, er gravid, planlægger graviditet, har en mørk glød og går tildækket, er over 65 år og senior, bor på plejehjem eller hvis du ammer og ikke spiser sundt og varieret nok. Spørg på apoteket hvilke tilskud der er nødvendige for dig eller dit barn. Små børn og babyer har også brug for visse vitamintilskud. Det samme kan gælde for meget kræsne børn.

Lige så vigtige vitaminer og mineraler er for kroppens vitale funktioner – lige så farligt kan de være at overdosere. Forkert eller overdreven dosering kan forrykke balancen og skade kroppens funktioner. Indtager du et vitamintilskud, er det vigtigt, at du ikke indtager mere end den anbefalede daglige dosis.

Vi anbefaler, at man altid taler med lægen eller andet fagpersonale, hvis man overvejer et vitamin- og mineraltilskud. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen