Kosttilskud og vitaminer, der styrker dit immunforsvar Se relaterede produkter

Kosttilskud og vitaminer, der styrker dit immunforsvar

Vitaminer og mineraler er vigtige, for at vores kroppe fungerer og trives. Det har coronavirussen gjort os endnu mere bevidste om, da det kræver et stærkt immunforsvar at stå imod en smitsom virus. Vi har samlet nogle vitaminer og mineraler, der er gode for et stærkt immunforsvar.

A-vitamin

Du har sikkert hørt, at A-vitamin er nødvendigt for et godt syn. Men vitaminet har også betydning for immunforsvaret og er nødvendigt for, at kroppens hud og slimhinder fungerer optimalt.

Antioxidanter
Antioxidanter er nødvendige for et stærkt immunforsvar. De indgår i et kompliceret system, som har brug for den rette balance af forskellige typer af antioxidanter for at være mest effektiv. Nogle af de mest effektive antioxidanter er E-vitamin, C-vitamin, Q10, selen og beta-karoten.

B6-vitamin
B6-vitamin spiller ind ved omsætningen af aminosyrer, kulhydrater og fedstoffer. Vitaminet spiller også en vigtig rolle for immunforsvaret.

Jern
Nogle af de enzymer, der indgår i kroppens antioxidantive forsvar, har brug for jern for at virke. Samtidig kan for stort indtag af jern føre til, at mineralet bevæger sig frit i kroppen, og det kan have modsatte effekt. Dermed har jern en betydning for, hvordan immunforsvaret fungerer. Forhør dig på dit apotek, så du sikrer, at du hverken får for lidt eller for meget jern.

Multivitaminer
Hvis man vil være helt dækket ind, findes der forskellige multivitaminer, som sikrer den rette kombination af vitaminer og mineraler, der har flere funktioner – blandt andet at styrke dit immunforsvar.

Hvis du gerne vil booste dit immunforsvar med kosttilskud og vitaminer, kan du altid forhøre dig på dit apotek. Find et udvalg af vitaminer og mineraler her.

Kilder: apoteket.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen