Balance i badet Se relaterede produkter

 

 

Sæbe med lav pH-værdi

Sæber må gerne være sure. Din hud har nemlig fra naturens hånd en sur pH-værdi. En sæbe med en lav pH-værdi bevarer balance i huden og mange af de naturlige hudfedtstoffer.

Overalt på kroppen er din hud beskyttet af en syrekappe. Denne kappe består af naturlige hudfedtstoffer og sure stoffer fra sved og gavnlige bakterier, der lever overalt på din hud. Det lyder måske ikke særligt lækkert, men syrekappen er faktisk god for dig, fordi den gør det svært for skadelige bakterier at trænge igennem og leve på huden. Den beskytter dig også mod udtørring, irritation og infektioner.

Hudens syrekappe og surhed kan blive nedbrudt, hvis du vasker dig med sæber med pH-værdier, der er meget højere end hudens naturlige på omkring 4,5 - 5,9 - afhængig af hvor på kroppen, man måler. Derfor er din hud glad for sure sæber med en pH-værdi tæt på hudens egen. Jo højere pH-værdi en sæbe har, des mere affedter og forstyrrer den huden.

Når hudens sure miljø bliver ødelagt, og du mister hudfedtstoffer, vil huden forsøge at genoprette balancen og erstatte fedtstofferne, så hurtigt den kan. Men din hud kan ikke følge med, hvis du ofte udsætter den for skrappe sæber. Hold dig til milde sæber med en hudvenlig pH-værdi, og smør dig gerne med en beskyttende creme efter vask. Ofte er flydende sæber mildest, men der findes også faste sæber med en hudvenlig pH-værdi. Spørg på dit apotek.

Ikke mindst i intimzonen bør du aldrig bruge skrappe sæber. De forstyrrer den sarte balance og øger risikoen for irritation og infektioner. Brug milde intimsæber, der er tilpasset de sarte slimhinder og det gavnlige sure miljø. Eller vælg en intimrensecreme, som ikke kræver vand. Det kan måske også hjælpe dig imod skedesvamp.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen