Apoteket hjælper dig med at få styr på din medicin Se relaterede produkter

Apoteket hjælper dig med at få styr på din medicin

Al erfaring viser, at mange kronisk syge patienter ikke får taget deres medicin korrekt eller går rundt med en bekymring eller spørgsmål til deres sygdom og medicin. I sådanne tilfælde kan apotekets tilbud om en gratis medicinsamtale til kronisk syge være en rigtig god idé at overveje.

Har du inden for de seneste 6 måneder fået diagnosticeret en kronisk sygdom, og har du brug for hjælp til, hvordan du tager din medicin korrekt? Eller har du i længere tid levet med kronisk sygdom men oplever, at du ikke har ordentligt styr på medicinen?

I begge tilfælde kan apotekets tilbud om en gratis medicinsamtale meget vel være noget for dig. Formålet med samtalen er at give dig tryghed, viden og værktøjer til at følge den medicinske behandling, som lægen har anbefalet. Under samtalen løber du og en af apotekets farmaceuter dine spørgsmål og relevante emner igennem, så du er bedst muligt klædt på til at tage din medicin på den mest optimale måde.

Hvorfor skal jeg have en medicinsamtale?

Tager du medicin for en kronisk sygdom, kan det være en rigtig god idé at tage imod tilbuddet om en gratis medicinsamtale. Al erfaring viser, at rigtig mange borgere ikke tager deres medicin korrekt, og det kan være årsag til, at de ikke får den optimale virkning ud af deres medicin. Det kan i værste tilfælde også forværre sygdommen.

Under samtalen vil det blandt andet være muligt at komme ind på:

  • Medicinens virkning og eventuelle bivirkninger.
  • Den korrekte måde at tage medicinen.
  • Gode vaner og mest udbredte spørgsmål.
  • Muligheden for tilskud til din medicin.

Sammen med apotekets farmaceut er du med til at forme samtalen, så du sikrer dig, at du får svar på alle de spørgsmål, du måtte have. Derudover vil den erfarne farmaceut kunne informere dig om emner, du måske ikke har tænkt på før, men som kan gøre din hverdag med medicin nemmere.

Hvordan foregår en gratis medicinsamtale?

Oplever du problemer eller har spørgsmål omkring din medicin, er du altid velkommen til at kontakte personalet på dit lokale apotek for at høre, om du er berettiget til en gratis medicinsamtale. Det kan også være, at din læge råder dig til at tage imod en samtale.

Samtalen er delt op i to dele, som sammenlagt ikke tager længere end cirka 20 minutter. Den tager udgangspunkt i dig og dine behov. Det betyder, at du under den første del vender dine eventuelle spørgsmål med farmaceuten, og han eller hun vender gængse problematikker fra andre i samme situation. Når I mødes til anden del af samtalen efter 3-4 uger, taler I om, hvordan det er gået siden sidst.

Samtalen foregår under diskrete forhold på apoteket eller over video, hvis du foretrækker det. Har du behov for tolkehjælp, kan det i nogle tilfælde også lade sig gøre. Ønsker du at tage imod en gratis medicinsamtale, så kontakt Apotekerforeningen eller spørg dit lokale apotek.

 

Kilder: apoteket.dk, Apotekerforeningen.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen