Se relaterede produkter

Undgå vinterens energiforladthed

Har du tendens til vinterdepression? Er dagene, der starter og slutter i buldermørke, svære at komme igennem? Apotekeren.dk har en række kosttilskud, der måske kan gøre din hverdag lidt lettere.

Ifølge undersøgelser lider omkring fem pct. af den voksne, danske befolkning af vinterdepression. Tallet er dog nok en del højere, hvis man medtager alle mennesker, der føler en grad af energiforladthed, melankoli og øget trang til søde sager, når antallet af lyse timer falder i efteråret og vinteren. Netop en øget trang til sødt er en af markørerne for vinterdepression, så måske kan man anskue alle juletraditionerne med bunker af sødt som en kollektiv vinterdepression. Spøg til side: De fleste kender til en truende tristesse, når der går uger, uden solen for alvor kommer til syne.

Lysterapi kræver tid og tålmodighed

For nogle er løsningen lysterapi, men det kræver ret god tid og tålmodighed. Du skal som regel bruge mindst en halv time dagligt foran en særlig lampe, der lyser med stor intensitet. Du kan godt læse i en bog imens, men du skal også kigge ind i lyset af og til, hvis det skal have den ønskede effekt.

For de fleste vil en energiforladthed i vintermånederne lettere kunne tæmmes med varieret kost, sunde søvnmønstre og motion. Det kan være sværere at komme ud at motionere, når det er koldt og klamt, men det lønner sig i sidste ende.

Fiskeolie og D-vitamin kan hjælpe mod vinterdepression

Du kan med fordel supplere sund og varieret kost med vitamintilskud. Fiskeolie og D-vitamin har vist en mulig effekt på depressioner, så et kosttilskud kan hjælpe, hvis du ikke er den store fiskespiser. På apotekeren.dk og dit lokale apotek finder du en lang række fiskeolie-produkter i både kapsler og flydende form.

B12-vitaminet er vigtigt for humøret

Mange ældre mennesker får for lidt B12-vitamin, fordi de spiser for lidt og for ensidigt. Du finder især B12 i animalske produkter som fisk, kød og mælkeprodukter, så veganere kan også være i risikogruppen. B- vitaminmangel menes også at have en indvirkning på humøret, så det kan være et en god idé at tage et kosttilskud, hvis du er i tvivl, om du får nok.

Kontakt apotekeren.dk eller dit lokale apotek, hvor farmaceuter og farmakonomer står klar til at hjælpe dig. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen