Se relaterede produkter

Tandlæger advarer: Pas på dit energiboost

Mange danskere indtager energibarer og proteindrikke i forbindelse med motion, men produkterne kan give syreskader og huller i tænderne.

Danskerne valfarter til fitnesscentret i vintermånederne med ønsket om vægttab og en sundere livsstil. Og træningen ledsages ofte af indtag af sportsernæringsprodukter. Tandlægeforeningen har undersøgt sukkerindholdet i 40 sportsernæringsprodukter – og undersøgelsen viser, at der er alt for meget sukker i produkterne. Flere af de sportsdrikke og geler, som indgår i Tandlægeforeningens undersøgelse, har en lav ph-værdi, og det kan give syreskader på tænderne.

Ifølge Tandlægeforeningen er man særligt udsat for syreskader, hvis man dyrker hård motion, fordi man nemt bliver mundtør.
Og spyt er med til at beskytte tænderne. Hvis man så indtager sportsdrikke samtidig, ligger tænderne nærmest i et syrebad, og så stiger risikoen for skader.

Tandlægeforeningen råder til, at man drikker masser af vand i forbindelse med motion og tager et stykke frugt eller grønt, hvis blodsukkeret er i bund.

Få råd på dit lokale apotek om, hvordan du kan neutralisere syreindholdet i din mundhule, så dine tænder ikke bliver angrebet.

Her finder du produkter til pleje af din mundhule

 

Kilde: Tandlægeforeningen

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen