Tab dig med sund fornuft Se relaterede produkter

Tab dig sundt med fornuft

Når du vil tabe dig sundt, handler det om at spise med sund fornuft og få mere bevægelse ind i din dagligdag. Tænk over hvad der kan forbedre din livsstil.

Når du vil tabe dig eller blot leve sundere, kan det hjælpe dig at tænke over, hvorfor du lever, som du gør, så du kan få taget fat om årsagen til din livsstil. Det kan være, du er for presset i din hverdag og derfor ikke får prioriteret dit eget helbred. Det kan også være, der er følelsesmæssige faktorer, som får dig til at spise forkert. Eller måske mangler du blot viden om, hvilke fødevarer du bør vælge og fravælge.

Uanset om du vil tabe dig sundt eller blot leve sundere, så har du gavn af at følge de 8 kostråd, som blandt andet anbefaler fysisk aktivitet en halv time hver dag. De fleste taber sig og får det bedre med mere motion og bevægelse i dagligdagen. Det gavner også altid at skære ned på indtaget af fødevarer med et højt indhold af sukker og usundt fedt. Det kan også give dig mere energi om vinteren.

For din sundheds skyld bør du ikke kun fokusere på, hvor mange kalorier og hvor meget fedt, der er i din kost, men også på typen af fedt. Skær ned på fedt fra kød og mejeriprodukter og gå uden om kager, kiks, færdigmad og fastfood, som typisk indeholder mange usunde forarbejdede fedtstoffer. Få i stedet gavnlige fedtstoffer fra nødder, mandler, fisk, avocado og gode planteolier med sunde Omega-3 fedtsyrer, som gavner kroppen. Drik vand i stedet for søde læskedrikke og vælg brød, ris og pasta af fuldkorn. Få også godt med grove grønsager, bønner og frisk frugt hver dag.

De 8 kostråd

  • Spis frugt og grønt - 6 om dagen
  • Spis fisk og fiskepålæg flere gange om ugen
  • Spis kartofler, ris eller pasta og groft brød hver dag
  • Spar på sukker især fra sodavand, slik og kager
  • Spar på fedtet især fra mejeriprodukter og kød
  • Spis varieret og bevar normalvægten
  • Sluk tørsten i vand
  • Vær fysisk aktiv mindst 30 minutter om dagen

Kilde: Fødevarestyrelsen

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen