Mærker du allerede julestressen? Se relaterede produkter

Mærker du allerede julestressen?

Julen nærmer sig med hastige skridt og med den også alle de mange indkøb og sociale arrangementer. Er du én af de mange danskere, der har svært ved at overskue juleræset? Vi guider dig til, hvordan du kan komme lidt mere nænsomt gennem den travle julemåned.

Julen er hjerternes fest og er for mange forbundet med hygge og ro i familiens skød. Men det er også en travl tid, hvor det hele gerne skal klappe, og der skal mange tidskrævende forberedelser til, før vi kan danse om juletræet den 24. december.

Julefrokoster og sociale arrangementer er en stor del af julemåneden, og det betyder også større mængder fed mad, end vi plejer at indtage resten af året. Det kan lede til forstoppelse og ondt i maven, men heldigvis er der flere ting, du kan gøre for at forberede dig eller bekæmpe et julemaveonde.

Pas godt på maven i juletiden

Julen er for mange lig med julesteg, brun sovs, risalamande, julegodter og alt det andet gode. Og der skal selvfølgelig være plads til at mæske sig i julens lækre mad, men din mave kan have svært ved at fordøje den pludselige, store mængde fede mad.

Det er en god idé at give din mave gode betingelser med mælkesyrebakterier, der hjælper til at opretholde den gode balance i din tarmflora. Mælkesyrebakterier findes i mejeriprodukter såsom yoghurt, kærnemælk, skyr og tykmælk. Det fås også som tilskud, probiotika, som kan købes i håndkøb på apoteket og tages dagligt for at give maven en sund bakteriebalance.

Store mængder fed mad kan desuden give forstoppelse, fordi det er sværere at fordøje end en mere fiberholdig kost. Der findes flere forskellige, nænsomme præparater, der sætter gang i fordøjelsen, når maven er gået i stå. Er du i tvivl om, hvilket præparat du vil have mest gavn af, er du altid velkommen til at spørge personalet på apoteket.

Selvom der selvfølgelig skal være plads til al den gode julemad, kan det hjælpe meget på den almene tilstand ikke at overspise. Vær god ved din mave og spis portioner, der svarer til almindeligt. Derudover er det en rigtig god idé at komme ud og gå nogle hyggelige ture, det hjælper på fordøjelsen.

Køb julegaverne på Apotekeren.dk

Har du allerede nu ondt i maven, når du tænker på jul, er du ikke den eneste. Det kan være svært at overskue, hvordan vi skal nå det hele, før juleaften er over os. Plejer du at have svært ved at finde de gode, meningsfyldte julegaver, kan det være en oplagt idé at kigge i apotekets sortiment. Her kan du finde nogle gode gaveideer, som nok skal sprede glæde under juletræet.

Eksempelvis kan du gå på opdagelse i de mange eksklusive gaveæsker, lækre hår- og hudplejeprodukter eller forkæle én, du holder af med en række betænksomme kosttilskud, som kan give mere sundhed og velvære i det nye år.

Har du brug for inspiration til gaveideer til specifikke aldersgrupper eller hudtyper, er du naturligvis altid velkommen til at spørge personalet på apoteket. De står klar til at hjælpe dig. 

Ondt i maven kan skyldes mange forskellige årsager. Forstoppelse og maveonde i december kommer dog ofte som følge af for store portioner og for fed mad. Det er maven slet ikke vant til at skulle fordøje. Det kan være en idé at give maven ekstra gode betingelser med et tilskud probiotika.

Det kan være svært at finde de rigtige julegaver, der bringer glæde. Et sikkert hit er at give lidt selvforkælelse fra apoteket, det kan alle bruge. Det kunne eksempelvis være en gaveæske, hudpleje eller kosttilskud. 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen