Hvilke vitaminer har dit barn brug for om vinteren? Se relaterede produkter

Hvilke vitaminer har dit barn brug for om vinteren?

Sundhedsstyrelsen anbefaler alle danske børn og voksne et dagligt tilskud af D-vitamin i vintermånederne. Er dit barn meget kræsent eller småtspisende, kan det være nødvendigt med yderligere vitamintilskud.

Efteråret er over os, og det samme er de mørke timer. Solen er ikke længere så gavmild med sine stråler, og det gør det svært os danskere at optage nok D-vitamin på egen hånd. Derfor er det Sundhedsstyrelsens anbefaling, at alle danske børn og voksne fra 4 år får et dagligt tilskud af D-vitamin fra oktober til april.

For de helt små (14 dage til 4 år) et dagligt tilskud af D-vitamin i dråbeform hele året. Tidligere har den anbefaling kun været aktuel for børn op til 2 år, men studier viser, at børn i 2-3-årsalderen ikke får nok D-vitamin gennem kosten, og derfor har Fødevarestyrelsen ændret anbefalingen til at gælde op til 4 år. Herefter skal de have det daglige tilskud af D-vitamin i vintermånederne.

Det er meget svært, nærmest umuligt, at spise sig til de rette mængder D-vitamin. Men fødevarer som fed fisk og kød er gunstige for dit optag.

>> Læs mere om d-vitaminer i mad her

Multivitamin til kræsne og småtspisende børn

Får dit barn en nogenlunde varieret kost bestående af frugt, grønt, kød og kulhydrater, har det som udgangspunkt ikke brug for øvrige tilskud af vitaminer og mineraler end D-vitamin.

Mange vil dog nok kunne nikke genkendende til børn med vrængende ansigtsudtryk, når den sunde, varierede aftensmad bliver sat på bordet. Et stort antal børn er kræsne på flere eller specifikke madvarer, spiser meget små mængder eller er måske allergikere. For den gruppe kan det være relevant med et yderligere kosttilskud for at undgå vitaminmangel om vinteren.

Her er anbefalingen at vælge en multivitaminpille, der indeholder D-vitamin, så dit barn er dækket ind og får de rigtige doser. Vær desuden opmærksom på, at tilhører dit barn den gruppe, der enten ikke kan lide eller tåle mælk, skal du huske at give det et tilskud af calcium.

>> Køb vitaminpiller og mineraler her

Vi står klar til at hjælpe dig

Indeholder multivitaminpillen nok D-vitamin? Skal dit barn have et tilskud af calcium? Hvad hvis I ikke spiser fed fisk? Vi ved, at du gerne vil passe bedst muligt på dit barn, og at der kan opstå mange spørgsmål, som knytter sig lige nøjagtigt til jeres behov.

Det er vigtigt, at du følger Sundhedsstyrelsens retningslinjer og ikke overskrider de daglige anbefalede doser. Kig ind forbi dit lokale apotek og søg råd og vejledning hos personalet. Vi står klar til at hjælpe dig.

Kilder: sst.dk, sundhed.dk, netdoktor.dk.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen