Hvad nyser du af? Se relaterede produkter

 

 

Hvad nyser du af?

Høfeber og forkølelse har nys, løbenæse og stoppet næse til fælles og kan derfor nogle gange forveksles. Behandlingen er dog forskellig, så du bør vide, hvad du fejler.

Når noget irriterer næsen, så nyser du. Det kan være pollen, virus eller måske støv, som næsen prøver at skille sig af med. Netop på denne årstid hvor forkølelser stadig er hyppige, og der begynder at sværme pollen rundt i luften, kan det være svært at afgøre, om det er pollen eller virus, der giver dig nyseanfald, løbenæse og tilstoppet næse.

Ved forkølelse varer symptomerne dog sjældent mere end en uges tid, og sekretet fra næsen bliver på et tidspunkt tykt og uklart. Ved høfeber kan nyseanfald og løbenæse komme og gå over flere uger. Sekretet fra næsen bliver ved med at være tyndt, og du kan opleve røde og kløende øjne.

Har du mistanke om høfeber, så søg læge. Dels for at finde ud af, hvad du i givet fald er allergisk over for. Dels for at få sat en behandling i gang. Høfeber behandles almindeligvis med tabletter, næsespray og øjendråber med et antihistamin eller med en næsespray med et steroid. Har du 'bare' en forkølelse, så kan du lindre med en næsespray mod tilstoppet næse. En sådan næsespray må dog kun bruges i en uge ad gangen og er derfor ikke velegnet til allergi. Bruger du den i længere tid, er der risiko for, at næsesprayen giver høfeberlignende symptomer.

Hvis det er forkølelse

  • Forkølelse starter med vandigt sekret fra næsen. Det bliver dog hurtigt tykt, uklart eller gult
  • Næsen kan blive tilstoppet, især når du ligger ned
  • Du har mere konstante symptomer med lejlighedsvise nys
  • Det varer sjældent mere end en uge
  • Du kan være øm i halsen og have lidt feber

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen