Gå væk myg! Se relaterede produkter

Gå væk myg!

Bzzzzz…” Den lyd husker du sikkert fra mange lune sommernætter, hvor din søvn bliver forstyrret af en myg, der er på jagt. På jagt efter et godt sted, hvor den kan stikke sin snabel ned i din hud og fylde maven med dit blod. 

 Hvis ikke du får klasket det irriterende insekt, vil du som regel vågne op med et kløende myggestik.  

 Heldigvis er der flere metoder til at undgå myggestik eller lindre kløen, når myggen først har slået til. 

Myggeafskrækkende midler

Der findes mange midler mod myg på markedet. De indeholder alle syntetiske stoffer. Men vær opmærksom på, at du kun må bruge midler, der er godkendt af Miljøstyrelsen.  

Midlerne er til for at afskrække myggen, så den flyver videre til et andet bytte. Hvad enten du vælger spray eller creme, skal midlet smørres på de dele af kroppen, som ikke er dækket af tøj. Men smør aldrig rundt omkring øjnene.  

Vær særlig opmærksom på myggemidler til børn, da der er aldersbegrænsning på disse.   

Myggeafskrækkende midler skal naturligvis anvendes som angivet på det enkelte produkt.  

Creme mod kløe

Det er de færreste, der kan slippe helt udenom myggestik. Er du først blevet stukket, er der stadig hjælp at hente.  

Der findes flere forskellige cremer, som kan dæmpe kløen. De har en lokalbedøvende virkning og skal smørres i et tyndt lag på myggestikket 2-3 gange om dagen.  

Antihistamin mod allergisk reaktion

Nogle mennesker hæver op, når de får et myggestik, så for eksempel et stik på anklen kan ligne en forstuvning, eller et stik kan fylde hele låretDet skyldes, at de er særligt følsomme over for det spyt, myggen sprøjter ind, så dit blod ikke størkner. Ved en allergisk reaktion kan stikket blive varmt og ømt og skifte farve. Kløen vil som regel også tiltage.  

Den allergiske reaktion forsvinder som regel af sig selv, men er du særligt generet af myggestikket, kan du tage antihistaminer. Antihistaminer dæmper den allergiske reaktion og vil som regel også mindske kløen betydeligt.  

Du kan købe antihistaminer i håndkøb på apoteket. Her kan du altid spørge, hvis du er i tvivl om, hvilken løsning der er bedst for dig. Du kan også finde et udvalg af apotekets myggemidler her.  

Sådan undgår du myggestik 

  • Brug langærmet bluse, lange bukser og strømper – helst i lyse farver, da mørke farver tiltrækker myggene. På udækkede områder kan du smøre eller spraye med myggemidler. 
  • Hold dig væk fra søer og fugtige områder – især hen på aftenen, hvor myggene er mest aktive. 
  • Sov i rum med myggenet for vinduerne eller med aircondition  myg bryder sig ikke om kulde.
  • Er du blevet stukket, kan du smøre med en lokalbedøvende creme eller en insektspray, som dæmper kløen. 

Kilder: apoteket.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen