Er der allergi i luften? Se relaterede produkter

Er der allergi i luften?

Sæsonen for pollen er skudt i gang, så det kan sagtens være høfeber, du mærker, hvis du går rundt med snue og kløende øjne. Hænger du på allergien, så læs her.

Det er forskelligt fra år til år, hvornår de første pollen går i luften. Det er luftens temperatur, der har indflydelse på, hvornår forårstræerne sender deres pollen afsted. I marts måned plejer el og hassel at være i fuld sving, mens elm er ved at gå i gang. Rigtig mange mærker desværre disse pollen ved, at kroppen reagerer allergisk på dem. Den allergiske reaktion opstår, fordi kroppen møder stoffer, den tror er farlige. Immunforsvaret er udviklet til at genkende fremmede proteinstoffer på overfladen af livstruende fjender som virus og bakterier. Det er afgørende for vores overlevelse. Men i tilfældet med pollen overreagerer kroppen på harmløse proteinstoffer i pollen.

Den allergiske reaktion generer, fordi din krop udskiller histamin for at skille sig af med ”fjenden”. Frigivelsen af histamin i øjne, næse og svælg giver kløe, hævelse og ekstra meget sekret. Du mærker det typisk som nyseanfald, løbenæse og måske rindende røde øjne. Du kan ikke ændre din krops overfølsomhedsreaktion, som dog ofte stilner af med alderen. Men du kan lindre symptomerne med et antihistamin og/eller et middel med et steroid. Du bør også finde ud af, hvilke stoffer din krop reagerer allergisk på, så du kan forsøge at undgå dem.

Tal med din læge eller spørg os på dit apotek om forebyggelse og lindring af allergi.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen