Se relaterede produkter

Brug for energi og protein?

I perioder med sygdom eller livskriser kan du opleve, at appetitten ikke matcher din krops behov for næring. En ernæringsdrik kan hjælpe dig med at få dækket behovet, så du får overskuddet igen.

Alle kan opleve at miste lysten til at spise i en periode. Men er der tale om en længere periode, hvor du ikke spiser nok, vil du både miste muskler og fedt, fordi din krop er nødt til at tære på sig selv for at få energi nok til at klare sine funktioner. Hvis du ikke spiser nok, kan det også påvirke dit humør, og du kan få nedsat modstandskraft over for sygdomme. Det kan gå ud over din livskvalitet og dit overskud til livet. Er din appetit lav i længere tid, skal du tale med din læge, så du kan få klarlagt årsagen - hvad enten den er psykisk eller fysisk. Det er også vigtigt, at du får dækket dit behov for energi, protein og næringsstoffer.

Hvis du er i fare for underernæring, kan du berige din kost med for eksempel æg, fløde, olie, vitaminer og mineraler. Du kan også supplere din kost med ernæringsdrikke, som giver den energi og de proteiner, din krop har brug for - ikke mindst i forbindelse med sygdom og efter operationer, hvor du skal komme dig. Ernæringsdrikke har et balanceret indhold af vitaminer og mineraler og fås også med et ekstra indhold af fibre, som hjælper din mave ved forstoppelse og diare. Fibrene hjælper desuden med at bevare et godt miljø for nyttige bakterier i tarmen.

Du kan også få ernæringsdrikke med ekstra protein, som er musklernes byggesten. Ved mange sygdomstilstande har kroppen brug for ekstra mange proteiner. Det er derfor vigtigt, at du får tilstrækkeligt, så din krop ikke begynder at nedbryde din muskulatur for at få dækket sit behov. Gennem din læge har du mulighed for at få økonomisk tilskud til ernæringsdrikke. Du kan få mere at vide om ernæringsdrikke og dosering på dit apotek.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen