Bekæmp sårinfektion med naturens medicinskab Se relaterede produkter

Bekæmp sårinfektion med naturens medicinskab

I sommerhalvåret er børnene mere aktive, og de kommer derfor oftere til skade, når de frygtløst klatrer i træer eller kommer galt afsted til fodbold. Heldigvis har naturen sit helt eget medicinskab, som du kan gå på opdagelse i.

Sommeren bringer mange aktiviteter med sig, og det betyder større risiko for at komme til skade. Om dine børn foretrækker at spille bold i haven, klatre i træer eller køre rundt i villakvarteret på løbehjul, så er det altid godt at være klar med sår-beredskabet. Her kan naturen komme os til undsætning. Forskning viser nemlig, at der findes flere naturlige produkter, som kan lindre smerte og fremskynde sårheling.  

Et godt kredsløb og immunforsvar kommer du langt med 

Nogle sår kan ende i infektioner, hvis du ikke behandler dem. Immunforsvaret rækker langt, men trænger bakterier ind i et åbent sår og møder et svækket immunforsvar, risikerer du en blodforgiftning.   

Såret hæver op og begrænser blodforsyningen – og dermed tilførslen af ilt til såret. Det giver bakterierne ro til at udskille stoffer, der bremser kroppens naturlige helingsproces, og så er det kun medicin som hjælper. Derfor har mennesker med nedsat blodcirkulation også svært ved at få deres sår til at hele på naturlig vis.   

På apoteket kan du få flere gode råd og se produkter til behandling af sår som desinficerende midler, plastre og forbindinger. Se dem her.  

Medicinsk honning  

Hvis du ikke er til antibiotika, kan du i stedet hjælpe dine sår til at hele med medicinsk honning. En samling af 30 studier viser nemlig, at medicinsk honning ofte har den samme antibakterielle virkning som antibiotika og kan hele og lindre kroniske og akutte sår. Nogle argumenterer endda for, at honning er en bedre løsning, da du undgår at gøre bakterierne resistente, som du risikerer ved antibiotika.  

Hvis du er interesseret i at tilføje honning til medicinskabet derhjemme, findes der både danske og hollandske varianter med lovende resultater. Spisehonning duer dog ikke.   

Helende Aloe Vera 

Aloe Vera har ligesom honning i lang tid været anvendt mod sår, og plantens saft er kendt for dens lindrende effekt på brandsår. Planten er også kendt for at styrke immunforsvaret, hvilket kan hjælpe til at forstærke kroppens naturlige helingsproces.  

På apoteket kan du få en lang række Aloe Vera produkter. Find dem her.   

 

Kilder: netdoktor.dk og magasinethelse.dk 

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen