Vind over nikotintrangen Se relaterede produkter

Vind over nikotintrangen

Trangen til at ryge kan blive stor og særligt i starten[1]. For at overvinde nikotintrangen kan det være en hjælp at forstå dine rygevaner. Her har vi samlet nogle gode råd til, hvordan du kan lindre rygetrangen.

Lav små ændringer i din hverdag

Notér de situationer, der giver dig lyst til at ryge. Plejer du f.eks. at ryge en cigaret til din morgenkaffe, så prøv at drikke noget andet om morgenen end kaffe – det kan være te eller juice. Ved at lave små ændringer i de hverdagssituationer, du forbinder med at ryge, kan du øge dine chancer for at blive helt røgfri.

Undgå de svære situationer

Ryger du i dine pauser? Når du er ude med dine venner? Prøv at undgå de situationer, som du forbinder med at ryge. Især den første uge, hvor din nikotintrang er værst. I stedet for at få en drink med vennerne, prøv at mødes på en anden måde. Måske I kan tage i biografen eller gå en tur sammen. Hvis du plejer at ryge efter aftensmaden så rejs dig og gå en lille tur i kvarteret i stedet, eller sæt dit yndlingsnummer på og tag opvasken.

Vær forberedt

Hvis du ofte er sammen med folk, der ryger, f.eks. venner og kolleger, kan det være svært at være den, der ikke ryger. Dit rygestop skal jo ikke gå ud over det sociale. Det behøver det heller ikke, hvis du er forberedt. For at bevare din viljestyrke i en social situation kan du prøve nikotintyggegummi, mundspray eller sugetabletter. Nikotinerstatning tager det værste af rygetrangen ved at lindre nikotintrangen.

Tænk positivt

Hold fokus på alt det positive, der er ved, at du er stoppet med at ryge: Dit helbred, der bliver bedre dag for dag; dit udseende, der bliver friskere; de mange penge, du sparer, samt at du gør dine nærmeste glade. Notér alt det, du sætter pris på ved at være stoppet med at ryge. Du kan også lave en liste og hænge den op et sted, hvor du tit ser den. Husk listen og de positive tanker i de situationer, du har lyst til at ryge.

[1]Kenvue a division of McNeil Denmark A/S, Transformervej 14, 2860 Søborg

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen