Vil du sløjfe røgen? Se relaterede produkter

Vil du sløjfe røgen?

Hvis du ofte tænker på at holde op med at ryge, så er det måske tiden at tage dig selv på ordet. Der venter dig mange fysiske gevinster forude. Nogle bruger julemåneden til at trappe ned og gøre sig mentalt klar til et nytårsforsæt.

Mange rygere går med stoptanker i baghovedet. Hvis det er ved at være tiden at føre tankerne ud i livet, så gør dig klart, hvad det positive ved et rygestop er. Det øger nemlig lysten og viljen til at komme i gang - og igennem. Overvej grundigt, hvad der kan motivere dig. Tag alle faktorer i forhold til din hverdag, sundhed, økonomi og omgivelser med. Er det udsigten til et bedre helbred? Pænere hud? Flere penge på hånden? Friheden fra afhængighed? God samvittighed? Bedre kondition? Eller måske et farvel til lugten af røg fra tøj, fingre, mund og hår? Gør dig klart, hvilken rolle rygning spiller for dig, og hvad du kan sætte i stedet. Find ud af hvornår og hvorfor du ryger. Det kan du blandt andet finde ud af på et rygestopkursus. Eller du kan prøve selv at sætte gang i tankerne. Brug for eksempel ddsp.dk, hvor du kan få lavet et individuelt rygestopprogram.

Glade sider af et rygestop

Listen over gevinster ved et rygestop er lang. Der er både plusser for din skønhed og din sundhed. Dit blodtryk vil falde, din puls blive normal og din blodcirkulation blive bedre. Du vil få en bedre smags- og lugtesans, og din ånde vil også blive bedre. Din hud vil få en friskere kulør, og du får bremset den hurtigere ældning, som cigaretrøg fører til. Et rygestop medfører også, at lungesymptomer som hoste, opspyt og pibende vejrtrækning bedres eller helt forsvinder. Du bliver mindre stakåndet og får bedre kondition. Du slipper også for dårlig samvittighed over at ryge og opnår et næsten øjeblikkeligt fald i risikoen for at udvikle åreforkalkning og blodpropper. Du nedsætter desuden risikoen for mange andre sygdomme. Du kan endda opleve at sove bedre om natten. Kom ind på dit apotek og få hjælp til at starte dit rygestop.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen