Se relaterede produkter

Tænd dit rygestop

Hvis du vil have cigaretterne ud af dit liv, så kræver det, at du virkelig vil det. Men hvad kan motivere dig? Hvilke glæder og gevinster kan tænde dit rygestop?

Hånden på hjertet: Hvad kan inderst inde motivere dig til at holde op med at ryge? Er det udsigten til en sundere krop? En pænere hud? En bedre ånde og tandsundhed? Flere penge på lommen? Et farvel til afhængigheden? Eller den lettelse, stolthed og gode samvittighed der følger, når det lykkes at løsrive dig fra røgen? Rygning påvirker hele din krop, din dagligdag og dine omgivelser. Tænk derfor på, hvor mange positive sider, der er ved at stoppe.

Der er både plusser for dit udseende og din sundhed. Dit blodtryk vil falde, din puls bliver normal og din blodcirkulation bliver bedre. Det vil gavne dit tandkød, din ånde og din smags- og lugtesans. Din hud vil få en friskere kulør, og du får bremset den hurtigere ældning, som cigaretrøg medfører. Din frugtbarhed vil blive bedre, og du vil føle dig mere sund og slippe for den evige dårlige samvittighed over at ryge. Rygeophør giver et næsten øjeblikkeligt fald i risikoen for åreforkalkninger og blodpropper. Du nedsætter også din risiko for andre alvorlige sygdomme. Du kan endda opleve at sove bedre om natten. Men du skal være indstillet på at kæmpe for at nå dertil.

Vil du gøre dig fri af røgen, så kræver det, at du vil det. Det nytter ikke, at det kun er dine nærmeste, der ønsker, at du stopper. Du skal selv have lysten. Det kræver måske også, at du gør dig bevidst om, hvorfor du egentlig ryger. Er du følelsesmæssigt afhængig, så kan det hjælpe at finde frem til, hvad der får dig til at ryge. Hvilke følelser tænder du en cigaret på? Er det glæde, sorg, uro i følelseslivet, stress, bekymringer, selvmedlidenhed, selvtilfredshed, ensomhed, lettelse, vrede eller noget helt andet? Måske skal du igennem en proces, hvor du opdager undertrykte følelser og uheldige faktorer i dit liv - og hvor du får taget fat om disse på en anden måde end med cigaretter.

Hvis du er nået frem til, at nu vil du holde op, så husk, at det er helt okay at bede om hjælp. Det er godt at have nogen at støtte sig til, når det går op eller ned. Nogle oplever rygning som en så indgroet vane, at de tror, at de umuligt at holde op - selvom de inderst inde gerne vil. Men der er altid en cigaret, du kan starte med at kvitte, og du kan altid få hjælp til at trappe ned og stoppe helt. Tal med din læge om dine stoptanker, eller spørg bare os på dit apotek. Vi tilbyder hjælp med nikotinerstatning som f.eks. nikotintyggegummi, samtaler og rygestopkurser.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen