Styr på lopperne? Se relaterede produkter

Styr på lopperne?

Når din hund eller kat har lopper, så har dit hjem det også. Derfor skal du både behandle dit kæledyr og give dit hjem en overhaling, hvis du vil lopperne til livs.

Lopper trives rigtig godt i den varme og fugtighed, vi i stigende grad oplever i Danmark. Det går ud over mange kæledyr, som lider under kløe og måske allergi, som loppebid også kan medføre. Når du vil lopperne til livs, så er det med at være tålmodig. Loppemidler kan godt nok hurtigt gøre det af med de voksne lopper på dyret. Men langt sværere er det med de larver og pupper, der uundgåeligt findes i dyrenes omgivelser. Pupper med nye loppelarver kan ligge i et halvt år, og nogle gange endnu længere tid, og vente på at klække ud og springe på et dyr. Derfor skal kæledyr være i behandling i mindst et halvt år, så alle nyudklækkede lopper bliver slået ihjel, før de når at formere sig. Springer der bare fem nye lopper på et dyr, der ikke er i loppebehandling, så kan de fem på en måned blive til over 6000 lopper. Og så er det forfra igen.

Klø på i boligen

Vær derfor vedholdende, når du bekæmper lopper. Og husk at katte og hunde smitter hinanden. Hunde og katte i din husstand skal derfor behandles med et loppemiddel på samme tid. Da katte ikke tåler midler til hunde, skal de have en behandling specielt til katte. Du skal også fjerne så mange forstadier til lopper i din bolig og bil som muligt. Fra dyrenes pels falder loppernes æg nemlig ned i tæpper, tekstiler, møbler og gulvsprækker. På grund af vores varme og velisolerede boliger har de gode betingelser for at udvikles året rundt. Støvsug derfor bilen og alle tæpper, gulve, møbler, paneler, hjørner og sprækker grundigt og ofte. Og vask løse tekstiler ved mindst 60 grader.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen