Slå op med cigaretterne Se relaterede produkter

Slå op med cigaretterne

Har du fået nok af røg? Hvis du virkelig vil, så kan du godt holde op. Det handler om at nå til et punkt, hvor du siger, 'nu kan det være nok'. Motivation er en afgørende faktor for at lykkes med et rygestop. Ofte i kombination med nikotinerstatning.

De fleste tager et langt tilløb til et rygestop. Det kan være i form af flere forsøg eller flere perioder, hvor de går med rygestoptanker. Uanset hvad, så er den vigtigste faktor for, at du kan lykkes, at du vil lykkes. Hvis du virkelig har besluttet, at nu vil du holde op med at ryge, så kan du også godt. Nogle når til dette punkt med en vilje så stærk, at de kan gennemføre rygestoppet uden hjælp og uden nedtrapning. Men langt de fleste har brug for støtte og nedtrapning med nikotinerstatning. Det skyldes, at tobaksrøg er stærkt vanedannende. Faktisk er stofferne i cigaretter mere vanedannende end nogle narkotiske stoffer. Det betyder, at din trang til at ryge kan være så kraftig, at du får brug for mere end vilje til at kæmpe imod. Men lad det ikke være en undskyldning for at ryge videre.

Der er heldigvis masser af hjælp at hente, hvis blot du er klar til at tage imod den. Både i form af samtaler, rygestopkurser, bøger om rygestop og nikotinerstatning mv. Vil du have støtte til din beslutning her og nu, så kan du også hente hjælp på stoplinjen.dk eller få en håndsrækning på Dit Digitale Stopprogram på ddst.dk. Et godt råd er altid, at du sætter dig en stopdato. At du beslutter dig for, hvornår det skal være slut. Det er også en god idé, at du bliver bevidst om, hvilke faktorer og vaner, der får dig til at ryge, og får ændret på dem. Drop de dårlige undskyldninger for at tænde en cigaret, og tænk i stedet på de mange sunde og gode gevinster, du opnår ved at lade være. Hvis det kan hjælpe dig, så aftal en stopdag i fællesskab med andre. Nogle har for eksempel succes med at gennemføre et rygestop med kollegerne på arbejdspladsen. Du kan også altid tale med din læge eller spørge os på dit apotek. Vi er klar til at hjælpe dig med støtte, samtaler og rådgivning om nikotinerstatning.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen