Rygestop er en smagssag Se relaterede produkter

Rygestop er en smagssag

Hvordan lykkes man med et rygestop? Svaret er individuelt. Nogle har brug for at trappe røgen ned. Andre har det bedst med et brat stop. Gør dig klart, hvad der virker bedst for dig, og hvad det positive ved et rygestop er for netop dig.

Det er individuelt, hvad der får et rygestop til at lykkes. Nogle tager tilløb til en kold tyrker, nogle trapper ned og bruger nikotinerstatning, andre kombinerer nikotinerstatning med rygestopkurser. En ting er dog fælles: Alle har brug for en stærk vilje for at komme i mål. Jo mere du vil det, og jo mere du minder dig selv om, hvorfor du vil det, des større er din chance for at lykkes. Tænk derfor over, hvad der motiverer dig. Hvad er det positive for dig ved at holde op med at ryge? Gør dig også klart, hvilken rolle rygning spiller for dig. Hvornår ryger du, og hvad kan du sætte i stedet? Det kan du blandt andet få hjælp til at finde ud af på et rygestopkursus. Men du kan også selv prøve at sætte gang i tankerne. Brug for eksempel ddsp.dk, hvor du også kan få lavet et individuelt rygestopprogram.

Hvis du har fået smag for et rygestop, så hav en plan for, hvordan du konkret takler det. Hvilken dato vil du være røgfri? Klarer du det på egen hånd? Eller har du brug for støtte og nikotinerstatning? Mange får hjælp til at kvitte røgen med nikotinerstatning. Men det er vigtigt, at du får rådgivning om, hvordan du bruger rygestopprodukter korrekt, så du ikke bliver afhængig af disse i længden. Der er mange forskellige produkter at vælge imellem. Blandt andet tyggegummi, sugetabletter, inhalatorer og mundspray - og det er forskelligt, hvordan de skal bruges. Spørg os på dit apotek til råds, så du får trappet rigtigt ned og kommer ud af din nikotinafhængighed. Vi tilbyder også samtaler og rygestopkurser, som hjælper dig godt på vej. Fortvivl ikke, hvis du har et eller flere rygestopforsøg bag dig. Det er helt almindeligt, at det kræver nogle tilløb at nå i mål.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen