Rejser allergien med på ferie? Se relaterede produkter

Rejser allergien med på ferie?

Rejser din allergi med på ferie? Der kan være flere eller andre typer pollen, der hvor du skal hen. Der kan også være dyr. Så husk at gardere dig mod allergi på ferien.

Før du tager på ferie, så tænk lige over, om din allergi rejser med. Måske risikerer du at møde pollen, du er allergisk over for, selvom sæsonen herhjemme er slut eller måske slet ikke begyndt. Der er nemlig stor forskel på, hvornår pollensæsonen går i gang i det sydlige Europa og i det nordlige Skandinavien. For nogle pollentyper er der op til tre måneders forskel. Sydpå starter sæsonen tidligere end herhjemme, og der kan også være andre typer pollen i luften. Der kan for eksempel være mange pollen fra bynke-ambrosie, som er en slægtning til bynke. Om muligt tjek da pollental og pollenkalenderen for dit feriested.

Der er også forskel på mængden og typen af pollen inden for vores egne grænser. Skal du på ferie eller ture nær græsmarker, kornmarker, skov, strand eller måske nær dyr, som du ikke tåler, så kan din høfeber også vågne eller blive forværret. Der findes eksempelvis over 100 forskellige græsarter herhjemme - heriblandt hjælme og marehalm ved strandområder.

Tag derfor dine forholdsregler og medbring midler mod allergi. Ikke mindst hvis du skal på kanoferie, campingferie, cykelferie, bondegårdsferie, fodboldskole eller andre typer af ferier eller udflugter med aktiviteter og ophold i det fri. Tåler du ikke hund og kat, så husk også at sikre dig mod, at der har været dyr, hvor du skal bo. Sørg for at booke dyre- og røgfri boliger/værelser. Vil du vide mere om lindring og forebyggelse af allergi, så spørg bare os på apoteket.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen