Opdag allergien i tide Se relaterede produkter

Opdag allergien i tide

Mange danskere lider af pollenallergi – og en stor del ved det ikke engang. Men bliver allergien ikke korrekt behandlet, kan det forværre sygdomme og udvikle sig til flere allergier.

Hyppige nys, snottet næse og røde øjne. Lige meget om du selv lider af pollenallergi, eller du kender nogle der gør, så kender de fleste til symptomerne. Når foråret springer ud, er der mange, der må hive lommeletterne frem og sprøjte næsen med allergispray.

Men faktisk er der mange af os, som går med allergien i det skjulte. 18 procent af danskerne går formentligt rundt med symptomer på pollenallergi uden at have fået stillet diagnosen. Det viser en undersøgelse fra Astma og Allergi Danmark.

Vidste du?
Over en million danskere lever med allergi. Her er de mest hyppige allergier over for dyr, mad og pollen.

 

Kilde: Astma-Allergi Danmark

Ta’ tyren ved hornene

Ud over de klassiske symptomer med en tilstoppet næse, øjne der klør og løber i vand og nyseri, kan symptomerne være hovedpine, træthed, søvnløshed og almindelig utilpashed. Problemet ved at gå rundt med allergi uden at få den behandlet korrekt er, at det giver stor risiko for at forværre tilstanden og øger risikoen for at få flere allergier og astma oveni.

– Det er vigtigt at tage tyren ved hornet ligeså snart, man mærker de første symptomer på allergi. F.eks. røde øjne, der klør og rindende næse. Jeg ved godt, at det kan være irriterende med at skulle sygeliggøre sig selv, for det er vi jo helst foruden. Men det giver bedre livskvalitet i det lange løb at få den rette behandling, som i første omgang typisk vil være antihistaminer og øjendråber, og hvis det ikke virker, så skal der hurtigt sættes ind med en ny behandling, som f.eks. immunterapi, siger professor og allergiekspert, Lars Kærgaard Poulsen til MagasinetHelse.

Det er altså vigtigt med tidlig diagnosticering, så sygdommen ikke udvikler sig. Start med at kontakte din læge, som med en allergitest kan undersøge, hvilke stoffer du ikke kan tåle. Konstaterer lægen, at du har allergi, og at der er behov for receptpligtig medicin, skal medicinen hentes på dit apotek. Her kan du også få rådgivning til, hvilke andre præparater, der kan lindre symptomerne.

Kilde: MagasinetHelse

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen