Ømme punkter på jobbet? Se relaterede produkter

Ømme punkter på jobbet?

Dit job kan give spændinger og smerter i nakke, ryg og skuldre. Motion, varierede arbejdsstillinger og små pauser med bevægelse kan forebygge og lindre de ømme punkter.

Laver du de samme bevægelser hver dag, eller sidder du i en anspændt stilling, så kan dit job give dig overbelastede muskler og sener, der fører til ømhed, smerter og spændinger. Det er typisk nakke og skuldre, det går ud over. Men smerterne kan stråle ud til andre steder og endda give hovedpine.

Du kan forsøge at løsne anspændte og ømme punkter med varmebehandling og massage. Men du bør også ændre på rutinerne i dit arbejde, så du får løst problemet, hvor det starter. Fortsætter du blot belastningen og arbejdsrutinerne, risikerer du langvarige gener, kroniske smerter og i værste fald en arbejdsskade.

For at forebygge bør du variere dine arbejdsstillinger i løbet af dagen. Der findes ikke én rigtig stilling, men skift så meget, du kan. Måske er det nødvendigt, at du og dine kolleger fordeler opgaverne anderledes imellem jer. Prøv også at få indført små pauser, hvor du/I laver øvelser for skuldre, kredsløb, arme og nakke. Lidt god gammeldags pausegymnastik vil gøre godt på mange moderne arbejdspladser.

Løsningen på spændingerne er også regelmæssig motion, hvor du får pulsen op. Det øger blodomløbet og sætter gang i de store muskelgrupper. Når du har brugt din krop godt og grundigt, har dine muskler - og din krop i det hele taget - også lettere ved at slappe af, når dagen er omme.

Læs mere om ømme punkter på jobogkrop.dk

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen