Lopper på hund og kat Se relaterede produkter

Lopper på hund og kat

Efteråret er kommet, klimaet i Danmark er stadig mildt men mere fugtigt. De helt rette betingelser for lopper. Når lopperne først er sprunget på din hund eller kat, kan de være til stor plage for dit kæledyr, og hvis hjemmet først er inficeret med lopper, kan det være en langvarig proces at slippe af med dem igen.

Loppens livscyklus

Under de rette betingelser kan en enkelt hunloppe formere sig til 20.000 voksne lopper i løbet af 2 måneder. Sultne nyklækkede lopper springer på enten hund eller kat kort tid efter, at de er klækket. De lever i pelsen, hvor de suger blod ved at stikke en sugesnabel ind i huden.

Efter parring lægges dagligt op mod 50 æg i pelsen. Æggene drysser ned på gulvet eller jorden, og ligger altså i omgivelserne, indtil de klækkes til sultne larver, der omdannes til pupper, der igen omdannes til voksne lopper. Sådan fortsætter livscyklus i det uendelige, hvis det ikke stoppes.

Symptomer på at din hund har lopper

- Kløe er det mest fremtrædende symptom på en loppeinfestation
- Lopper er mest udbredt på lænd, ved halerod og på krydset
- Lopper eller loppeekskrementer kan findes ved kæmning

Symptomer på at din kat har lopper

- Kløe ved nakke, hoved og hals. Men lopper kan dog være svære at påvise på kat, medmindre der er mange. Dette skyldes sandsynligvis, at katten soignerer sig ofte, og dermed fjerner de generende lopper.

Loppebid

Lopper bider ofte også mennesker, og tæt kontakt til dyr øger risikoen for, at man får loppebid. Risikoen er naturligvis størst, hvis man deler ”leje” med dyrene, enten ved at dyrene opholder sig i møbler, kører med i bil eller hvis de sover i sengene.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen