Kan kattelopper gø? Se relaterede produkter

Kan kattelopper gø?

Hvis din hund har lopper, så er det faktisk kattelopper, den har. De forplanter sig på alle rovdyr og trives rigtigt godt her i landet.

I Danmark er hundelopper sjældne, men til gengæld har vi mange kattelopper. De trives godt i den varme og fugtighed, vi i stigende grad oplever. Og de lever lige godt på hunde som på katte. Det går ud over mange kæledyr, som lider under kløe og måske allergi, som loppebid også kan medføre. Når du vil lopperne til livs, så er det med at være tålmodig. Loppemidler kan godt nok hurtigt gøre det af med voksne lopper på dyret. Men langt sværere er det med de larver og pupper, der uundgåeligt er i dyrenes omgivelser. Pupper med nye loppelarver kan ligge i et halvt år, og nogle gange endnu længere, og vente på at klække ud og springe på et dyr. Derfor skal kæledyr med lopper være i behandling i mindst et halvt år, så alle nyudklækkede lopper bliver slået ihjel, før de når at forplante sig.

Springer der bare fem nye lopper på et dyr, der ikke er i loppebehandling, så kan de fem på en måned blive til over 6000. Og så er det forfra igen. Vær derfor vedholdende, når du bekæmper lopper - og husk at katte og hunde smitter hinanden. Hunde og katte i husstanden skal derfor behandles med et loppemiddel på samme tid. Bemærk, at katte ikke tåler midler til hunde. Du skal bruge et middel specielt til katte. Husk også at få fjernet så mange forstadier til lopper i din bolig og bil som muligt. Vask løse tekstiler ved mindst 60 grader og støvsug alle tæpper, gulve, møbler, paneler, hjørner og sprækker grundigt og ofte.

Tegn på lopper

  • Kæledyret klør sig mere end normalt
  • Når du friserer pelsen hen over et hvidt stykke papir eller klæde, kan du se små mørke/rustfarvede pletter på papiret/klædet. Det er loppeekskrementer
  • Dyret kan virke nedtrykt eller uroligt

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen