Jul om ørene? Se relaterede produkter

Jul om ørene?

Har du meget at se til i december, så kan opgaverne let sætte sig som anspændthed i nakke og skuldre. Det kan føre til smerter og hovedpine.

Rigtig mange har ekstra meget at se til på jobbet og i hjemmet i december måned. Det kan let føre til overbelastede muskler, der reagerer med anspændthed og myoser. Oftest er det nakke og skuldre, det går ud over. Du mærker problemet som spænding og ømhed, hvor smerten kan stråle ud til andre steder også.

Med fingrene kan du måske føle et hårdt område, som er særdeles øm ved tryk. Du kan forsøge at løsne den spændte og ømme muskulatur med varme og gentagen massage. Men der skal sikkert også ændrede rutiner og vaner i din dagligdag til, for at du kan få bugt med problemet. Fortsætter du belastningen og arbejdsrutinerne, som du plejer, kan det føre til længerevarende gener.

Spændinger giver ofte hovedpine

Infiltrationer i nakke og skuldre fører let til hovedpine. En af de mest almindelige årsager til hovedpine er faktisk spændinger i disse områder, som trækker op i hovedet. Det kan for eksempel komme, hvis du arbejder i en belastende stilling, slæber på tunge ting, sover i en uhensigtsmæssig stilling eller føler dig psykisk anspændt og presset. Det er vigtigt, at du finder årsagen til din hovedpine, så du kan få løst problemet.

Går du med spændinger og ømhed i nakken, så få løsnet op og forebyg hovedpinen med bevægelighedsøvelser for nakke, hals og skuldre, afspænding, udstrækning og lokale varmebehandlinger og massage. Du er også nødt til at ændre på de forhold i dit arbejde eller i din hverdag, der skaber problemerne. Det kan desuden være en god ide at få afsat tid til motion, så du kan få styrket muskler, forbedret blodomløbet og få løsnet op i de muskler, der trænger til at blive brugt på en anden og varieret måde.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen