Ind under huden på dine badevaner Se relaterede produkter

Ind under huden på dine badevaner

Sæber må gerne være sure. Din hud har fra naturens hånd en sur overflade, der beskytter dig mod udtørring og infektioner. En sur sæbe kan derfor hjælpe dig med at bevare en sund hud, når du vasker dig.

Overalt på kroppen er din hud beskyttet af en syrekappe. Denne kappe består af naturlige hudfedtstoffer og sure stoffer fra sved og bakterier, der lever på din hud. Det lyder måske ikke særlig lækkert, men syrekappen er faktisk god for dig. Den gør det svært for fremmede og skadelige bakterier at leve på huden og trænge igennem. Den beskytter dig også mod udtørring og irritation.

Det betyder ikke, at din hud skal skånes for vask. Det er godt, at du holder din hud ren. Men vasker du dig overdrevent, så risikerer du at forstyrre balancen og hudbarrieren. Hyppige og lange, varme bade med skrappe sæber med for høj pH fjerner uhensigtsmæssigt meget af hudens beskyttelse. Huden får svært ved at nå at genoprette barrieren før næste bad. Det kan føre til sart og irriteret hud. Vælg derfor milde sæber med en hudvenlig sur pH, og hold dig til korte og køligere bade, hvis din hud er tør. Hjælp også din hud med at genskabe fedtbarrieren med en creme eller lotion lige efter bad. På dette tidspunkt er huden særlig modtagelig for pleje.

Pas godt på balancen

Skrappe sæber forstyrrer ikke mindst den sarte balance i intimzonen. Intimzonen har følsomme slimhinder med et sart miljø af mælkesyrebakterier, der sørger for at opretholde et sundt og surt miljø, hvor uønskede bakterier har svært ved at leve. Forstyrrer du balancen, så kan de gode mælkesyrebakterier komme i undertal og skabe grobund for vækst af svampe og skadelige bakterier. Brug derfor milde intimsæber, der er tilpasset de sarte slimhinder og det sure miljø. Og vask dig højst en gang om dagen. Suppler eventuelt med intimservietter. Du kan også bruge en intimrensecreme, som ikke kræver vand, hvis du er sart eller tør i intimzonen.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen