Hvor kommer smerten fra? Se relaterede produkter

Hvor kommer smerten fra?

Hvis du tilbagevendende lider af smerter, er det vigtigt at finde ud af, hvorfor du har ondt. Både for at fjerne årsagen, hvis det er muligt - men også for at komme af med den uvished, som kan gøre smerteoplevelsen værre.

Færdes du i et dårligt indeklima? Belaster du din krop forkert? Har du begyndende slidgigt? Eller har du et presset liv, der giver spændinger? Du bør altid overveje årsagen, hvis du lider af tilbagevendende smerter. Hovedpine kan for eksempel være et signal fra kroppen om for meget stress, mangel på søvn, dårlige kostvaner eller belastende arbejdsstillinger. 

Smerter i muskler kan skyldes spændinger på grund af ensformige og forkerte bevægelser eller på grund af mental anspændthed. Tilbagevendende ledsmerter i for eksempel knæ, ryg eller hofter, kan være tegn på en skade, slidgigt eller måske knogleskørhed, som kræver mere behandling end blot smertelindring.

Hvis du dagligt eller ofte lider af smerter kan det tære på din energi, give dig dårlig søvn og gøre dig nedtrykt og bekymret. Ved at få styr på omfanget af dine smerter og årsagen til dem, kan du derfor også få lindret noget af den psykiske uro, der ofte følger med smerterne. Tal med din læge, og hold øje med, hvornår du får ondt.

Et godt redskab til at få overblik over dine smerter, er at bruge en kalender, hvor du beskriver når og i hvilken grad, det gør ondt. Det kan hjælpe både lægen og dig selv med at kortlægge årsagen og sammenhængen med din hverdag. Vær opmærksom på, at brug af smertestillende tabletter mere end 14 dage om måneden kan give medicinfremkaldt hovedpine. Tal med din læge eller spørg på dit apotek, hvis du er kommet ind i en ond cirkel med hovedpine og hovedpinetabletter.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen