Hvad pollen sker der! Se relaterede produkter

Hvad pollen sker der!

Det er godt at have styr på, hvornår pollen går i luften, hvis du har høfeber.

Både temperatur, nedbør og vindforhold spiller ind på koncentrationen af pollen fra dag til dag. Men du skal nærmest både være meteorolog og biolog for at kunne forudsige dagens pollental. En tommelfingerregel er dog, at planter især afgiver pollen i en 3-4 timers periode først på dagen, hvor temperaturen er stigende.

Pollen fra bynke er for eksempel tidligt på færde fra 5-6 morgen, mens græs begynder at udsende pollen fra 7-8 morgen. Desværre kan de være i luften helt indtil sen aften. Træer sender først deres pollen afsted fra om formiddagen, men de kan holde sig svævende i flere dage og give gener på mange tider af døgnet. Generelt vil der være flest pollen i luften i dagtimerne og færrest om natten. Og typisk vil den største koncentration af pollen være ved middagstid. Det er altså et dårligt tidspunkt at gå udenfor eller at lufte ud i boligen på, hvis du har høfeber.

Mange solskinstimer betyder desværre også mange pollen. Planter sender nemlig flere pollen afsted på en varm solskinsdag end på en gråvejrsdag. Regn nedsætter derimod antallet af pollen i luften, fordi dråberne skyller de små partikler ned på jorden. Morgendug kan have den samme effekt. Også vindretningen har betydning for, hvor pollen blæser hen. Hvis du vil holde dig ajour med dagens pollental og udsigten for din allergi, kan du f.eks. hente den gratis app "Pollental" til din iPhone i App Store. Vil du vide mere om de mange forskellige pollentyper og vejrets indflydelse på pollenkoncentrationen, så læs mere på astma-allergi.dk.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen