Gravid? Få gode råd på apoteket Se relaterede produkter

Gravid? Få gode råd på apoteket

Sommetider kan det være svært at huske alle de råd og vejledninger, jordemødre, læger og ikke mindst mødre har til dig, der er gravid – eller prøver at blive det. På dit lokale apotek hjælper vi dig med at sortere skidt fra kanel og finde de produkter, du har brug for.

Det er en stor, følsom beslutning at ønske et barn. Dels er der det enorme ansvar, der følger med: Det tager sit udspring allerede i ugerne op til undfangelsen og bliver en fast følgesvend i mindst 18 år og ni måneder bagefter. Dels ved du måske slet ikke, om graviditet overhovedet er en mulighed. Om fertiliteten er stærk nok.

Men heldigvis springer de fleste alligevel ud i projekt ”Mor og Far”.

Hjælp mod fertilitetsproblemer

Mange danske par har problemer med fertiliteten. Problemet kan både ligge hos kvinden og manden, og ofte kræver det hjælp fra fagkundskaben at opnå en graviditet. Men nogle gange bliver kvinden ikke gravid, selvom fertiliteten på papiret er fin. Her kan kosttilskud måske hjælpe processen lidt på vej. Zink, Q10 og selen er blandt mineralerne, der kan understøtte fertiliteten.

Husk folinsyre

Men det handler ikke kun om at blive gravid; det er også vigtigt at forberede graviditeten, før den bliver en realitet. Hvert år fødes omkring 5.000 europæiske børn med rygmarvsbrok eller andre misdannelser på centralnervesystemet. En væsentlig årsag er de vordende mødres underskud af folinsyre i blodet. Sundhedsstyrelsen anbefaler, at kvinder tager et tilskud af folinsyre fra 12 uger, inden deres graviditet er planlagt til at begynde, og frem til 12 uger inde i graviditeten.

På apoteket finder du en række kosttilskud med folinsyre – også en vegansk variant. Det er altså en god idé at begynde at tage folinsyre fra det øjeblik, beslutningen om at blive gravid er truffet.

Hjælp til amning og sundhed

Når du har født, er der stadig masser af hjælp at hente på apoteket. Sundhedssystemet er så presset, at selv førstegangsfødende bliver sendt relativt tidligt hjem fra hospitalet. For nogle kan det give vanskeligheder i forhold til at få godt gang i amningen. Vi hjælper dig gerne med at finde de rette produkter og remedier, når hverdagen melder sig. Både til udpumpning, amning og lindring af ømme brystvorter.

Apoteket kan hjælpe med svar på de mest almindelige spørgsmål, når sundhedsplejersken ikke lige er ved hånden. Når du f.eks. er usikker på pleje af barnets hud, brugen af modermælkserstatning, sutter, hygiejne m.v. Vores farmaceuter og farmakonomer er uddannede til at hjælpe dig før, under og efter graviditeten.

Læs mere her.

Kilde: Videnskab.dk

___________

Dette indlæg er lavet i et samarbejde med apotekeren.dk. Se vores store udvalg af produkter her.

Få mere faglig viden her

Tilbage til toppen